Bekerítetlen telekről lopták a fát

Fejér megye - Több lopás miatt kellett intézkedniük a rendőröknek az elmúlt napon: Pákozdon fát vitt el két személy, a másik két esetben viszont csak megkísérelték a lopást, ám az akció végül kudarcba fulladt.

duol.hu

Csütörtökön kora délután érkezett bejelentés arról, hogy Pákozdon, a Viola utca végén lévő önkormányzati telekről egy férfi és egy nő fát visznek el. A megállapítás szerint egy helybéli férfi és neje volt az, aki a bekerítetlen telekről elvitt öt szál két méter hosszú akácfát. A polgármesteri hivatallal történt egyeztetés eredményeként a fát lefoglalták a rendőrök, a lopás miatt a két személyt szabálysértési őrizetbe vették.

Kivágta a kerítést, úgy próbált meg 12 zsák kukoricát eltulajdonítani ismeretlen tettes egy enyingi ingatlanról csütörtökön éjjel. Az illetőt azonban megzavarták, így gyalogosan menekült. A rendőrség nyomkövető kutyája nyolcszáz méteren keresztül követte a nyomát, végül azonban nem találták meg az ismeretlen tettest, aki cselekményével ötezer forint rongálási kárt okozott.

22.55 perckor egy kápolnásnyéki telephelyről kértek segítséget, mert a bejelentés időpontjában ismeretlenek vasárut kíséreltek meg eltulajdonítani. A kiérkező járőrök elfogtak egy 42 éves gárdonyi férfit. A helyszín közelében megtalálták az elfogott férfi autóját is, illetve volt ott egy Transporter, amely egy 40 éves baracskai férfié. A szemlebizottság a helyszínen rögzített nyomok alapján kutyát indított, amely a közelben leállított két járműig vezette a kutyavezetőt, majd jelezte a nyom végét. Az üggyel kapcsolatban pénteken tovább nyomoznak – tudtuk meg R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivőtől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!