Bedőltek: Lakást nem kaptak, a pénz elúszott

Dunaújváros - Száztizenhárom rendbeli csalás miatt vizsgálódik az ügyészség egy több éven át húzódó, önkormányzati bérlakásokkal kapcsolatos ügyben.

Szigeti Sándor

Egy dunaújvárosi hitelközvetítő iroda több éven át kínált nem létező önkormányzati lakásokat ügyfeleinek. Két-négyszázezer forintos előleg befizetése esetén azt ígérték, olcsó lakáshoz jutattják az érdeklődőket. És érdeklődők akadtak is, méghozzá szép számmal: a legtöbb károsult éppen családjának, vagy legjobb barátainak ajánlotta a lehetőséget.  Az ügyfelek a lakások címeit is megkapták, ám kiderült, magánlakásokról van szó, amelyekben jogos tulajdonosaik élnek. Információnk szerint többen befektetési szándékkal akartak vásárolni bérlakásokat: állítólag volt olyan vállalkozó, aki közel ötmillió forintot bukott el. Az ügyben legalább száztíz károsult van, úgy tudjuk azonban, többen  nem a rendőrséghez, hanem pénzbehajtókhoz fordultak.

Az üggyel kapcsolatos összeállításunk elolvasható a csütörtöki Hírlapban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!