Bartók Eszter: Remegő lábakkal léptem a színpadra

Úgy érzem, felnőttem a tűsarkú cipőhöz, a nőies stílushoz - indokolja új videoklipje képi világát a közelmúltban harmadik nagylemezével jelentkezett Bartók Eszter. A Megasztár című televíziós tehetségkutató második szériájában feltűnt énekesnő ezúttal is igyekezett változatos képet mutatni önmagáról.

Gyuricza Ferenc

Bartók Eszter harmadik albuma Mosolyméretek címmel jelent meg néhány hete, s arról elsőként a Marionett címet viselő dalhoz készült videoklip. Az énekesnő új szerzeményeit a már jól ismert, sajátosan egyedi stílusa jellemzi, ám külsőleg egy teljesen új arculattal mutatkozott be. Mindezt a budapesti Symbol Club közönsége láthatta először, hiszen ott rendezték meg a Mosolyméretek album lemezbemutató koncertjét.

- Az egész koncertet rögtön a klippremierrel kezdtük - mondta Bartók Eszter. - A közönség egy hatalmas kivetítőn nézhette végig a Marionett című dalom klipjét, én pedig közben óriási izgalomban a függöny mögül lestem az arcokat és a reakciókat. Leírhatatlan az érzés, ami ilyenkor legbelül történik. Öt évvel ezelőtt kezdődött a karrierem, és még ma sem akarom elhinni mindazt a sok jót, ami történik velem. Számomra egy csoda, hogy írhatom a dalaimat, és előadhatom azokat a közönségemnek. A klipet követően remegő lábakkal léptem ki a színpadra, hogy egy szál gitárral adjam elő az elefántos dalomat, amivel egy pillanatra visszanézhettem a kezdetekre. Aztán szépen sorban jöttek a dalok a korábbi lemezeimről, amiket egytől egyig énekeltek velem.

Bartók Eszter az új album kapcsán elmondta, hogy ezúttal igyekezett több vidámságot csempészni a dalokba. A korábbi lemezeit inkább az olyan szerzemények határozták meg, amelyektől a mosoly lefelé görbült az emberek száján, most azonban több a pozitív töltésű szám. Ugyan továbbra is különféle hangulatok, különböző stílusok, valamint különböző méretű mosolyok jellemzik dalait, de mindig van ok mosolyra, hiszen azzal foglalkozhat, amit leginkább szeret.

- A kezdetektől fogva tudtam, hogy a lemez címe Mosolyméretek lesz - folytatta. - Ennek egyszerű oka van, azokban az embereknek akarom ajánlani a dalaimat, akik szívesen hallgatják őket, akikben jó érzéseket kelt. A lemezen ismét több stílus kapott helyet, van jó kis rockabilly nóta, egy kicsit jazzes szerzemény is, s persze a lüktetős R&B sem maradhatott ki. Emellett ismét írtam egy népdalhoz hasonló dallamot is.

A Mosolyméretek című albumot vendégzenészek garmadájával készítette az énekesnő. Állandó zenekarának tagjai - a billentyűs Gátos Iván, a basszusgitáros Gátos Bálint, a gitáros Szabó Marci és a dobos Mike Zsolt - mellett Udvarhelyi Gábor, Éder Ferenc, Gazda Bence, Schneider Zoltán és Szakos Krisztián, valamint a lemezbemutató koncerten is fellépett Probojszki Mátyás, Gál Csaba Boogie és Tóth Mátyás szerepelt még a korongon. A lemezen hallható dalok közül elsőként a már említett Marionett című számhoz készült videoklip, amely szokatlanul nőies Bartók Esztert mutat. Az énekesnő szerint mindez egy természetes folyamat eredménye, hiszen ma már nem ugyanaz a fiatal lány, akit öt évvel ezelőtt a televízióból megismerhetett a közönség.

- Úgy érzem felnőttem a tűsarkú cipőhöz és a nőies stílushoz - szögezte le. - A klipjeim mindegyike, ahogy a lemezek és a dalok is, egy-egy helyzetjelentésnek foghatóak fel az életemből. Arról szólnak, hogy éppen hol tartok, mit csinálok. A Marionett önmagában véve egy összefoglaló arról, ami eddig történt velem. Én mindig önmagamat adom a zenémben, bármi is történik körülöttem, maradok az, aki voltam. Amióta bemutattuk a klipet, csak pozitív visszajelzéseket kapok. Örülök annak, hogy a közönség nem érzi erőltetettnek, tőlem távol állónak ezt a stílust, hiszen ez is én vagyok. Lippich Tamás kliprendezővel mindent közösen találtunk ki, a végeredmény maximálisan rólam szól, és mindarról, amit ebben a dalban közölni akartam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!