Bankot tévesztett meg, több százmilliós kárt okozott egy férfi

DH - Fedezet nélküli közraktárjegyekkel tévesztett meg egy kecskeméti bankot és okozott 400 millió forint feletti kárt az a férfi, akit a napokban vett őrizetbe a rendőrség - közölte szombaton az MTI-vel a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

MTI

Mihályné Bornemisza Eleonóra tájékoztatása szerint az ügyben különösen nagy értékre elkövetett csalás bűntette miatt folytat eljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya.
A nyomozás eredményeként a napokban kihallgattak és őrizetbe vettek egy 32 éves budapesti férfit, aki a rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy kft. gazdasági ügyintézőjeként, társaival több alkalommal úgy kötött szerződést gabona közraktározásáról, hogy a termény egyáltalán nem, vagy annak csak egy része volt az adott tárolóban elhelyezve.
Azzal, hogy a vállalkozás tulajdonában lévő közraktárjegyeket a bank által nyújtott hitelhez fedezetként annak tudatában használta fel, hogy a fedezet a tárolóban nem található meg, a hitelfolyósító kecskeméti bankot "tévedésbe ejtette" - fogalmazott az őrnagy, aki hozzátette: a csalással az elkövetők összesen 420 millió 126 ezer forint kárt okoztak a pénzintézetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!