Balesetek délelőttje - Komoly gondokat okozott a hóesés Fejér megyében

Fejér megye - Az első komolyabb havazás gondot okozott a közlekedésben is szerda délelőtt: Fejér megye útjain két óra leforgása alatt kilenc baleset történt.

Dunaújvárosi Hírlap

 

17:16 perc: Országszerte téliesek az útviszonyok, a fagypont alatti hőmérséklet miatt sokfelé kell síkosságra számítani, főleg a mellékutakon, ahol hókása vagy letaposott hó takarja el a burkolatot.

A Dunántúlon javult a helyzet, megszűnt a havazás.

15:16 perc: Leszakadt a füle, de megmenekült a beszorult sofőr!

Megmenekült annak a kisteherautónak a sofőrje, aki szerdán járművével a Sárvíz csatornába csúszott Aba és Sárkeresztúr között. A beszorult férfit a tűzoltók mentették ki.

A férfi kisteherautójával szerda délelőtt csúszott bele a csatornába, de nem lehet tudni, mennyi ideig vesztegelhetett ott. Az mindenesetre tény, hogy a kocsit belepte a hó, és a sofőr teste is félig kihűlt. Egy arra járó gyalogos intett le egy traktorost, ők értesítették a mentőket, tűzoltókat, akik azonnal a helyszínre siettek. A beszorult férfi kiszabadítása, és a jármű kiemelése órákig tartott, a forgalom addig állt, először teljes útzár volt, majd egy sávon indult meg a forgalom, végül pedig feloldották az útzárat. A sofőr megmenekült, de súlyos sérüléseket szenvedett, és az egyik füle leszakadt - tudta meg az FMH.

 


 

14:27 perc: Az Alba Volán járatai kisebb késésekkel, de közlekedtek a délelőtt folyamán. Az üzemigazgatóság tájékoztatása szerint a helyi járatok esetében 5-15, a környékbelieknél maximum 25 perces késések voltak. A Budapest felé illetve az onnan érkező járatok a 6-os úton történt baleset miatt (lásd: lejjebb), 30-60 perces csúszással érték el végcéljukat.

13:18 perc:  Egy órával ezelőtt feloldották az útzárat a 63-as főúton Aba és Sárkeresztúr között, ahol a Sárvíz Csatornába belezuhant egy személygépkocsi. A tűzoltók kiszabadították a roncsból a sofőrt, akit eszméletlen állapotban súlyos sérülésekkel szállítottak a mentők a székesfehérvári kórházba. A csatornából megtörtént a roncs kiemelése is.

11:32 perc:  Hóban elakadt mentőautó

Hóban elakadt mentőautóhoz kértek segítséget Kulcsról. A beteget szállító jármű egy a meredeken lejtő utcából nem tudott felkapaszkodni. A dunaújvárosi tűzoltók ezekben a percekben próbálják meg felhúzni. Dunaújvárosban a főutak is nehezen járhatók, erősen hókásásak. A mellékutakon még rosszabb a helyzet. A városban a délelőtt folyamán több koccanásos baleset is történt.

11:22 perc: Teljes útzár a 63-as úton - Válságos állapotban az árokba zuhant gépkocsi sofőrje

Teljes szélességében lezárták a rendőrök a 63-as főutat Aba és Sárkeresztúr között, mert a főút közelében lévő Sárvíz csatornába bezuhant egy személygépkocsi.

Az esetről 09 óra 53 perckor értesítették az FM RFK Központi Ügyeletét, akik egyből a helyszínre irányították a tűzoltókat és a mentőket a járőrökkel és a baleseti helyszínelőkkel együtt. A rendőrség helyszínről beérkezett információi szerint az autó már több órája zuhanhatott be a csatornába, mert a benne lévő férfi sofőr kihülés közeli állapotban van.

A tűzoltók azon dolgoznak, hogy a férfit a kocsiból kiszabadítsák, de a helyzetet nehezíti, hogy folyamatosan szivárog a víz a járműbe.

A mentés idejére a rendőrök teljes szélességében lezárták a főút ezen szakaszát. Terelésre nincsen mód.

10:15 perc: További részletek a balesetek körülményeiről

Az M6-os autópályán történt balesetnél egy Ford Dunaújváros felé haladva az Iváncsai csomópontnál megcsúszott, és hátulról - egy műszaki hiba miatt álló -  üzemanyagszállító kamionnak ütközött. A teherautó tartálya szerencsére üres volt. A személygépkocsi sofőrje beszorult a roncsba, a tűzoltók szabadították ki, őt súlyos sérüléssel szállították a dunaújvárosi kórházba.

09 óra 53 perc: Aba és Sárkeresztúr között a 63-as főútról egy személygépkocsi belezuhant a Sárvíz csatornába. A tűzoltók és a mentők a helyszínre vonultak. 

Az M1-es autópályán, a 35. km szelvényénél is történt egy baleset. Itt egy Peugeot 206 típusú gépkocsi a belső sávban mgcsúszott, megpördűlt, és ennek során nekiütközött egy kisteherautónak. A balesetben a személygépkocsi sofőrje könnyen sérült. Forgalmi akadály itt a helyszíni szemle és a műszaki mentés idején nem volt.

09:11 perc: Hét baleset egy óra alatt

A  részletekről Németh-Kész Mónika, a megyei kapitányság sajtószóvivője számolt be honlapunknak: Egy autó fának ütközött a 81-es főúton Sárkeresztesnél. Az elsődleges információk alapján nincsen sérült.

Székesfehérváron, az Iszkai úton egy tűzoltó autó ütközött össze egy Suzukival - nem sokkal 8 óra után. Személyi sérülés nincsen.

Szintén Fehérváron a Széchenyi úton is történt egy anyagi káros baleset.

Seregélyesen egy kamiont ért utol egy szerb gépkocsi. Sérülés nem történt.

Az M6-os autópályán Iváncsánál, a jobb oldali lehajtónál egy személygépkocsi hátulról belerohant egy üzemanyagszállító kamionba, aminek tartálya üres volt. A személyautóba a sofőr beszorult. A tűzoltók próbálják kiszabadítani. A mentők már a helyszínen vannak.

A 6-os főúton Ercsinél személyautók ütköztek össze. Egy sérültet vittek kórházba a mentők. A főút teljes szélességében lezárásra került. A forgalmat Ercsinél és Százhalombattánál a rendőrök az M6 autópályára terelik.

Pusztaszabolcs közelében egy autó villanyoszlopnak ütközött. Sérülés nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!