Bakkecskék a gyalogátkelőn

Dunaújváros - Ismét több helyütt csődöt mondott a városi csatornahálózat. Az emberek bokáig érő, jéghideg vízben csatangoltak az utcán.

Szigeti Sándor

A gyalogátkelőhelyeknél a nyomvályúk jelentették a legnagyobb problémát. Az úttestek közepén megállt a víz. Igaz, a sávok szélén sem volt jobb a helyzet. Erős gyanúnk szerint a lehulló levelek tömíthették el a lefolyókat. A Vasmű út és a Dózsa György út kereszteződésében nemegyszer szó szerint bokáig ért a víz. Legfeljebb azoknak sikerült szárazon átkelniük , akik magasszárú bakancsot húztak. A Technikum városrészben különösen a járdákon volt kritikus a helyzet. A lehulló csapadék egyszerűen nem folyik el a járdákról. És a tegnapi már a sokadik alkalom volt. Nincs elvezető árok, nincs csapadékvíz-elnyelő.

Az Óvárosban hosszú évek óta gondot okoz a dombokról lezúduló csapadék. A víz kertekbe, garázsbejárókba viszi be hordalékát.

A helyzetet csak súlyosbította a kitartóan, jóformán egész nap masszívan eső eső.

Sokan még így sem áztak volna át, ha nincsenek olyan autósok, akik felverik az útról a járdákra az égi áldást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!