2010.06.11. 19:50
Az ország második legjobb fagyija ezúttal a Dobos torta
Dunaföldvár - Az ítészek véleménye is fontos, de a vendégeké inkább - vallják a Tóth Cukrászdában, ahol ismét dobogós fagylaltok készítettek.
A tavalyi nyertes mellett mostantól ennek az íznek is állandóan kell lennieA Dunaföldváron, családi vállalkozásban működő, kézműves termékeket készítő Tóth Cukrászda tavaly Sacher torta nevű remekével megnyerte az Év fagyija címet, ami azóta is tartó, országos ismertséget adott nekik. 2010-ben is indult a versenyen a címvédő, a héten rendezett seregszemlén ezúttal a második helyen végeztek, Dobos torta nevű fagylaltjukkal. Ez volt a szabadon választott feladat, a kötelező mindenki számára az étcsoki elkészítése volt. Egyébként az ország minden pontjáról, hetvennél is több fagyi érkezett a budapesti megmérettetésre.
- Több ötlet is megfordult a fejünkben, végül ezt választottuk, egy hónappal a verseny előtt. Miután összeállt az ízesítés, a cukrászdában is teszteltük, nagy sikere volt. A neves zsűri most a második helyre értékelte, de nincsen bennünk csalódottság azért, hogy nem nyertünk. A vb-címet is nehezebb megtartani, mint megszerezni. Egy arany-, egy ezüst a mérleg, soha rosszabbat - mondta Tóth Norbert mestercukrász.
Édesapja, Tóth István arról is beszélt, hogy idén 125 éves a Dobos torta, ezért választották ezt az ízesítést, méltóképpen szerettek volna megemlékezni a jubileumi esztendőről.
A fiatal mester megemlíti: hagyományos ízekkel nehéz nyerni, a verseny arról szól, ki milyen újdonsággal, kombinációval rukkol ki. Ők azért a realitások talaján maradnak ilyenkor és hétköznapokon is, tehát lecsófagyi biztosan nem kerül fel a palettára. Viszont van somlói, azt is szeretik.
- Most a szakma ismét megerősített minket abban, hogy amit készítünk, az jó. Persze nekünk a legfontosabb a vendég véleménye, ha a kettő találkozik, az nagyszerű - tette hozzá Norbert, aki stábunkkal is megkóstoltatta a dobogóst. Nálunk nyert!