Az olimpiai- és világbajnok örülhet a pontmentésnek

Bécsújhely- Hatalmasat küzdve bravúros, 29-29-es döntetlennel kezdett a magyar férfikézilabda-válogatott a franciák ellen az Eb-n. A világ legjobb játékosaival felálló gallok a végén az egy pontnak is örülhettek, ugyanis öt perccel a lefújás előtt még négy góllal vezettünk.

Gallai Péter

Franciaország-Magyarország 29-29 (16–16)
Bécsújhely, 5000 néző.  Vezette: Nikolics, Sztojkovics (szerbek).

Franciaország: Omeyer, Karaboue (kapusok) – Karabatic 7, Fernandez 6, Abalo 6, Narcisse 4, B. Gille 3, Sorhaindo 2, Joli 1/1, Dinart, G. Gille, Guigou, Ostertag. Szövetségi kapitány: Claude Onesta.

Magyarország: Fazekas, Puljezevics (kapusok) – Ilyés 7, Krivokapics 6, Gál 5, Iváncsik G. 3, Törő 3, Katzirz 2 Laluska 2, Gulyás 1, Iváncsik T. 1, Császár, Eklemovics, Schuch, Nagy K. Szövetségi kapitány: Csoknyai istván

Hétméteresek: 1/2, ill. 0.
Kiállítások: 6, illetve 16 perc.

 A csoport másik mérkőzésén: Spanyolország-Csehország 37-25 (17-10).

Ilyés Ferenc : – Nagy küzdelem volt ezen a mérkőzésen. Ennek az egy pontnak akkor lesz igazán értelme, ha győzünk a spanyolok ellen. A mai kézilabdában már gyakran csak az utolsó öt-tíz percben dőlnek el a találkozók, ez is ilyen volt. A franciáknak nagyobb rutinjuk van ebben, hiszen a világ legjobb csapataiban, a spanyol és a német bajnokságban edződnek hétről hétre, így a hajrá jobban sikerült nekik. Ennek ellenére mi is jól bírtuk a mérkőzést.

Csoknyai István: – Az az igazság, hogy még meg kell tanulnunk nyerni, ha kicsit taktikusabban játszunk, akkor két pontunk van, nem egy. Azonban nem vagyok elégedetlen, mert a meccs előtt elfogadtam volna a döntetlent is. Szurkolóink fantasztikusak voltak, ennek is köszönhetjük ezt a sikert. Csak azt tudom mondani, hogy jöjjenek még, ha tudnak. Ma a franciáknak volt inkább veszíteni valójuk. Ennek a pontnak akkor lesz nagy értéke, ha megverjük a spanyolokat. Kicsit tartok ettől meccstől, mert próbáltam pihentetni néhány játékost, de ez nem teljesen sikerült.

Didiert Dinart:  -Mindenhol kissé passzívak voltunk, támadásban ugyanúgy, mint védekezésben. Az utolsó támadásunkra még volt tizenkét másodpercünk, de elméláztunk. Nem tudom, hogy mi történt. Biztos benne van, hogy olimpiai és világbajnokként az ellenfelek különösen készülnek ellenünk, és taktikailag is kielemzik a játékunkat. Holnap kettőzött erővel kell küzdenünk - mondta a meccs után a Sport+ francia adónak a játékos.

Claude Onesta: -.Tudjuk, hogy sima meccset csak olyan csapattal játszhatunk, amely ellen már negyedóra után könnyedén vezetünk. Most nem ez volt a helyzet. Sok helyzetet belelőttünk a kapusaikba, bizonytalanul védekeztünk. Úgy gondolom, hogy végül jól jöttünk ki belőle, mert a meccs képe alapján inkább vereséget érdemeltünk volna, mint döntetlent..

További eredmények
A-csoport: Horvátország-Norvégia 25-23 (11-10), Oroszország-Ukrajna 37-33 (21-16).
B-csoport: Izland-Szerbia 29-29 (15-11), Dánia-Ausztria 33-29 (17-15).
C-csoport: Svédország-Szlovénia 25-27 (13-7), Németország-Lengyelország 25-27 (8-12).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!