Az automata kiszakadt, de a festékes pénzt nem vitték el

Adony - A környékbeliek nagy riadalmára keddre virradó éjjel megpróbálták autóval kitépni a városközpont bankfiókjának pénzkiadó automatáját. Ez sikerült, azonban a festékpatron működött.

Pekarek János

Kora délután még mindig élénk bíborszínben játszott az adonyi, Petőfi utcai  bankfiók előtti parkoló és kerékpártároló sóderje: ide rántotta ki gépkocsival a pénzkiadó automatát  keddre virradó éjszaka, percekkel éjfél előtt néhány nem kellően körültekintő,  kísérletező kedvű ember.

Az ATM nem is állt ellen a kísérletnek: tőből leszakadt tartócsavarjairól, és távoztában jelentékeny darabokat magával vitt a műanyag ajtókeretből és a fotócellás üvegajtóból is. Ezek romjait is alaposan megszemlélték az arra járó, kelő helybéliek.

Ám a rablóknak gyorsan kedvét szegte, hogy a pénzkiadó automatában működésbe lépett a bankjegyeket lemoshatatlanul megjelölő festékpatron: ennek nyomait láthattuk a parkolóban.

A festékpatron robbanása után azonnal le is oldották a kocsiról az automatát, és nagy sebességgel távoztak a helyszínről.

Mégpedig, ahogyan a környék két biztonsági kamerájának felvételei, valamint a környéken lakók közül a zajra felriadt szemtanúk is bizonyítják (és lapunknak is elmondták): egy régi típusú, sötétkék Audival hajtottak el a Perkátára vezető úton.

- Előbb hallottuk meg a hatalmas robajt, mint a riasztót! - válaszolta az egyik tanú kérdésünkre kedden délután.  Majd kiestünk az ágyból a zajra... Mikor kinéztünk az ablakon, már csak az elrohanó autót láttuk a párommal.

- A kameránk felvette a történet nagy részét - mondta a  szemben lévő söröző pincére.  Éjjel-nappal nyitva vagyunk, a kollégám fel is ment az utcára, de már nem látott semmit. Adonyban ilyesmire még nem volt példa: úgy látszik, már ez is elért hozzánk... - jegyezte meg a pultos.

A rendőri helyszínelés és adatfelvétel még az éjszaka befejeződött, a nyomozás megkezdődött. A bankautomata kedd délelőtt tizenegy óráig hevert a kilenc órakor menetrend szerint kinyitott bankfiók előtt, ahol pénzt is lehetett felvenni  csak nem automatából. Akkor a bank szállíttatta el a hasznavehetetlenné vált gépet.

Mivel az eset az adonyi városközpontban történt, így elég jól dokumentálható a történet: ez bizonyára sokat segít a nyomozóknak előkeríteni a tetteseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!