Az álmasiniszta állítja: vezetett mozdonyokat

Megtalálta a Blikk a hírhedt álmozdonyvezetőt: a fiatalember nem tagadta, hogy vezetett mozdonyt utasokkal és azok nélkül is, de nem Székesfehérvárra utazgatott.

duol.hu

Szerda:
Hobbi-mozdonyvezetőként titulálja magát a férfi, aki állítja: soha nem veszélyeztette az utasok életét, hiszen gyakornok lévén mindig volt mellette egy valódi mozdonyvezető. A Blikk úgy értesült, a Keleti pályaudvaron szokott felülni a vonatokra, így kedvenc útvonala mégsem Székesfehérvár volt, hanem Győrbe, Sopronba, és Szombathelyre vonatozott leggyakrabban.

Azt állítja a névtelenségbe burkolózó fiatalember, szinte minden mozdonyvezető megengedte, hogy vezessen, hiszen addig ők akár pihenhettek is, de ő legalább így gyakorlatot szerezhetett az utak során.

Átszellemülten magyarázta a lap megkérdezésére, miért jó mozdonyt vezetni: több ezer lóerő, végtelen sínpálya és a szabadságérzés a vonzóerők és ha még kedvenc zenészét, Marylin Mansont is hallgathatja vonatvezetés közben, az maga az extázis.


Hétfő:

A vasúttársaság közleményében az előzményekről azt írta, hogy még múlt csütörtökön a késő esti órákban a Budapest-Keleti pályaudvar mozdony-felvigyázó helyiségében telefonon érdeklődött egy fiatalember, hogy nincs-e olyan mozdony, amit a szomszédos vasútállomásra kell vinni, mert úgyis arra van dolga, így a jármű eljuttatását el tudja végezni.
   
A MÁV-nak ekkor vált gyanússá a férfi, akit később "csapdába csaltak": a szolgálat-jelentkezési helyre csalták a telefonálót, úgy, hogy egy mozdonyvezetési feladatot ajánlottak fel neki - áll a közleményben.

A telefonhívás után nem sokkal megjelent a 25 év körüli fiatalember, mozdonyvezető formaruhában, de nem tudta igazolni magát. A MÁV munkatársai ezután értesítették a rendőrséget. A fiatalembert a VIII. kerületi rendőrkapitányság rendőrei vették át a szükséges hatósági vizsgálatok lefolytatása céljából.
   
A közleményben azt írták, hogy a férfi már többször próbált a járművek kulcsaihoz hozzáférni.

Előzőleg:
A Blikk hétfői számában azt írta, hogy a vasútbarát csaló hónapok óta vezette a MÁV vonatait. Előzőleg Horváth Gergely, a MÁV Trakció szóvivője az MTI információi szerint megerősítette a Blikk értesülését az álmozdonyvezetővel kapcsolatban. 
"Sajnálatos, de valóban megtörtént az eset, felvettük a kapcsolatot az illetékes rendőrkapitánysággal, hogy segítsük a munkájukat, ugyanakkor egy belső vizsgálatot is indítottunk, hogy végére járjunk a férfi ténykedése minden mozzanatának. Az már kiderült, hogy egy vasútbarát, jogosítvánnyal nem rendelkező személlyel állunk szemben" - nyilatkozta a szóvivő.
   
A lap információi szerint a vasútbarát csaló hónapok óta vezette a MÁV vonatait, kedvenc szakasza pedig a Székesfehérvár-Budapest útvonal volt.  Horváth Gergely, mivel a vizsgálat folyamatban van, még nem tudja megmondani, hogy szállított-e, és ha igen, akkor mikor és hány utast a csaló - olvasható a lapban.

 Forrás: MTI, blikk.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!