Átalakítások a főiskolán

Dunaújváros - Átszervezik, és át is építik a Dunaújvárosi Főiskola rektori és gazdasági hivatalát, akadálymentesítik a főépületet, feltöltik a mesterséges patak medrét.

Vinczellér Anita



A főiskola tetőterét csempézi Gál Gábor, munkatársai pedig az akadálymentesítő liftet készítik a háttérben
Fotó: Vohlmann György


A negyvenedik oktatási évét szeptemberben kezdő Dunaújvárosi Főiskolán nem tétlenkedtek a tanév végeztével sem. Amint elnéptelenedett, elkezdték a  főépület akadálymentesítését, így a négyszintes épületben szeptembertől lifttel is közlekedhetnek majd a hallgatók. Ezzel  az M-épület kivételével  akadálymentes lesz a főiskola területe. A rektori és gazdasági hivatal átszervezése miatt kialakítanak egy új tárgyalót az első emeleten, felújítják az irodákat és a tanácstermet is, a gazdasági iroda pedig a tetőtérbe költözik. 

A főépület tetőterében teljes rekonstrukciót hajtanak végre, mert a 2004-ben átadott kommunikációs intézetet a tanszék már kinőtte, irodáinak egy része  költözik át. A piactéri A-épületben pedig az eddig balesetveszélyes mesterséges patak medrét kaviccsal töltik fel, így nem lehet majd beleesni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!