Átadták az ország legnagyobb bioetanol-üzemét

Dunaföldvár - Pénteken ünnepélyes keretek között átadták az ország legnagyobb bioetanol üzemét, amely közel 40 milliárd forintból épült.

Gallai Péter

Az avatáson jelen voltak a beruházó és építtető cég képviselői, köztük Mark Turley, a Pannonia Ethanol alapító elnöke is. Az ünnepségen beszédet mondott többek között az Egyesült Államok magyarországi nagykövete, valamint Írország konzulátusának képviselője is. Minden hozzászóló kiemelte, ez az üzem jelentős mérföldkő Magyarország megújuló energiaforrásainak tekintetében. Valamint azt is hangsúlyozták, hogy példás együttműködés eredményeként öt hónappal a tervezett átadás előtt megépülhetett a gigaberuházás. A teljesen környezetbarát EU-normákat is túlteljesítő gyár építése során cél volt, hogy minél több helyi és környékbeli alvállalkozót vonjanak be a munkába. Így az építkezés során dunaújvárosi cégek is kaptak munkát, de a hetvenhét alkalmazottat foglalkoztató üzemben is több újvárosi alkalmazottat foglalkoztatnak. Természetesen a helyiek mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!