Átadták az állami kitüntetéseket

A rendszerváltás huszadik évfordulója különösen jellemzi az augusztus 20-i kitüntetéseket - mondta Sólyom László köztársasági elnök az állami kitüntetésesek átadásán csütörtökön a Parlamentben.

duol.hu

Az államfő, a miniszterelnök előterjesztésére, a legmagasabb állami kitüntetést, a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztjét adományozta Németh Miklós volt miniszterelnöknek és Tölgyessy Péter alkotmányjogásznak.
Sólyom László ünnepi beszédében kiemelte: a nagykereszt olyan embereket is megilletnek, akik a rendszerváltás folyamatában szereztek érdemeket, ők akkor is elismerést érdemelnek, hogy ha a rendszerváltásnak különféle értelmezései vannak.


Tölgyessy Péter alkotmányjogász, volt országgyűlési képviselő, az MTA Politikatudományi Intézet kutatója és Németh Miklós volt miniszterelnök mutatja a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztje (polgári tagozata) kitüntetést

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!