Árgyelánnak új megerősítésre volt szüksége

Bicske - Szombaton este szavazott új megyei elnököt a Jobbik. Árgyelán János novemberben mondott le, s most újraválasztották. A másik jelölt Gál Péter Pál székesfehérvári elnök volt.

Tihanyi Tamás

- Miért éppen Bicskén választottak?

- Ez hagyomány nálunk, eddig minden megyei választmányi ülés más helyszínen, például Abán, vagy Cecén volt. Ez üzenet is, amely arról szól, hogy egyrészt nem kell mindent Fehérvárra koncentrálni, másrészt így minden alapszervezet részt vehet a munkában, például a választmányi ülés előkészítésében. A bicskeiek egyébként kifejezetten kérték ezt az alkalmat.

- Novemberben mondott le. Miért döntött akkor így?

- Úgy éreztem, nem élvezem az alapszervezetek többségének bizalmát, és új megerősítésre volt szükségem.

- Milyen jelekből érezte úgy, nem állnak ön mellett?

- Mindenki túlságosan feszült volt már a választások alatt is. S bár összességében jól szerepeltünk, sokan még többet vártak.

- Mi többet? Győzelmet?

- Több ránk leadott szavazatot, s a szocialisták legyőzését, azt, hogy második politikai erővé váljunk. A választmányi ülés arra is jó volt, hogy rendezzük a sorainkat.

- Miként összegezné a választások óta eltelt idő legfontosabb tanulságait?

- Képviselőink helyt álltak a Parlamentben, a megyei és a települési önkormányzatokban. Sokat kellett tanulnunk a politikai munka területén, de nagy rajtunk a nyomás, mert az emberek a korábban megszokott mozgalmi jelleget, és az őszinte kiállást várják.

 

- Mit tesznek másként?

- Fokozzuk majd a politikai részvételt, miközben folytatjuk az aktív társadalmi szerepvállalást. Igyekszünk javítani az alapszervezetek közötti együttműködésen. A megye településeinek több, mint a felében már jelen vagyunk.

- Milyen a kapcsolata az országos vezetéssel?

- Kifogástalan.

- Mintha néha nem lenne világos a párt véleménye.

- Csak azért látszódhat így, mert nekünk a nemzet érdeke a fontos. Azaz, ha a Fidesz javaslata ennek megfelelő, támogatjuk, ha nem, támadjuk.

- Gyakran bírálta a politikusok pozícióhalmozását, de ön sem egy lovat ül meg.

- A megyei közgyűlés tagja vagyok. Megyei elnökként nem egyszemélyes vezetésre, hanem együttműködésre törekszem, ezért rövidesen hat alelnököt választunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!