Amin nem szabad spórolni

Otthonunk védelme fontos dolog. Nemcsak rácsokkal, kutyával vagy riasztóberendezéssel gondoskodhatunk biztonságunkról. Az is egyfajta biztonságot ad, ha lakásbiztosítást kötünk.

nincs nev

- Miért fontos, s mikor nyújt segítséget a biztosítás? - Szükségességét napjakban már nem kell bizonygatni. Csak a mi cégünk közel kétszázezer társasház-biztosítási, lakásbiztosítási káreseményt rendezett az elmúlt évben. Az utóbbi években hazánkban is jelentősen megnőtt a különböző viharkárok, árvizek miatt fellépő kár-esetek száma - fogalmazott Hajas Gábor, az egyik biztosító vagyonbiztosítási üzletág-igazgatója. - Már kisebb káresemény, mondjuk üvegtörés vagy beázás során is nagy segítséget jelent, akár egy-két nap alatt is megkaphatjuk a kártérítés összegét. A hírekből mindannyian értesülhetünk arról, hogy milyen következményekkel jár a biztosítás hiánya.

- Mit tartalmaz egy alapbiztosítás és hozzávetőlegesen mennyibe kerül?- Már egy alapcsomaggal is széles körű védelmet biztosíthatunk otthonuk számára például tűz, viharkárok, betöréses lopás esetére, ez kiegészül felelősségbiztosítási, bal-eset-biztosítási kockázatok- kal. Általánosságban nem tudok árat mondani, ugyanis a díjszámításhoz szükséges összes paraméter ismerete nélkül nem lehet pontos díjat megadni, ez mdig egyéni számítás alapján dől el. Ha például feltételezzük, hogy egy kőszegi, öt évnél fiatalabb építésű, hetvenöt négyzetméteres lakás tizenötmillió forintba kerül, akkor egy 1954-ben született tulajdonos esetén az éves díj úgy tizenöt-tizenhatezer forint.

- Érdemes a társasházaknak is biztosítást kötniük?

- A társasházak jelentős köre sajnos még mdig nem rendelkezik lakóközösségi biztosítással. Tapasztalataink szerint a társasház-biztosítások kialakítása sok helyen közös akarat hiányában nem valósul meg. A lakástulajdonosok általában nincsenek tisztában azzal, hogy egy katasztrófa-esemény - tűzeset vagy mondjuk főnyomócsőtörés - esetén a közös használatú épület- és ingatlanrészekben mekkora károk keletkezhetnek. A társasház-biztosítás csökkentheti az egyéni lakásbiztosítások díját is, hiszen a fedezeti körbe ezentúl a saját ingatlanrészt nem kell újra bevonni.

- Hogyan válasszunk az egyes biztosítók ajánlatai közül? Mi az eltérés a különböző társaságok ajánlatai között? - A hazai biztosítási piacon fellelhető szolgáltatások köre szerencsére igen széles. A biztosítás kiválasztása előtt mdenkinek érdemes mérlegelnie, hogy milyen kockázatokkal szemben szeretné biztosítani otthonát. Az on-line kalkulátorok segítségével ma már könnyen összehasonlíthatók az egyes társaságok szolgáltatásai, díjai. Külön felhívnám a figyelmet arra, nem célszerű pusztán a díjak alapján szolgáltatót választani. Érdemes összehasonlítani az egyes konstrukciók ár-érték arányát is.Az interneten on-line kalkulátorral hasonlíthatjuk össze a biztosítók ajánlatait

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!