Álomautó: Cadillac 1957-ből

Szeretnék egy időgépet, ami egészen a hatvanas évekig repítene vissza! Elmennék Amerikába, s vennék egy Cadillacet. Csak nyomnám a gázt, s élvezném, amint hatezer köbcenti duruzsol a motorháztető alatt. Mélyen, bizsergetően...

Miskei Anita

 

Gyermekkorában Bognár Renátó is arról álmodozott, hogy egyszer vesz egy Cadillacet. Osztálytársai csak mosolyogtak, nem hittek neki. A székesfehérvári fiatalember ma már elmondhatja: "Igen, sikerült!" Családi házuk udvarában ugyanis ott áll a Cadillac DeVille.
- Egy Skoda Octavia Super volt az első veterán autóm, de mindig egy Cadillacre vágytam. Amikor családom látta, milyen aprólékosan újítgatom a Skodát, sejtették, szándékom komoly. Az elkészült járgányt persze mindannyian kipróbálták, s attól a perctől nem volt kérdés, mindannyian a veterán autók szerelmesei lettünk. A felújítási munkálatokban akkor is, most is segített édesapám. Egyikőnk sem autószerelő vagy karosszérialakatos, mégis magunk szerelgettünk. Sokan nem, vagy csak nagyon drágán dolgoznak, így maradt az önálló munka. Miután elkészült a  Skoda, intenzívebben fogtam a nekem szánt Cadillac keresésébe. Végül az Egyesült Államokban, Pennsylvaniában bukkantam rá erre a darabra - mutatott Bognár Renátó a már elkészült, fekete-fehér színben pompázó hatalmas, fecskefarkú járműre. Persze -  tette hozzá - csak képzeletben és az internet segítségével járt az Államokban, egy aukciós oldalon talált rá az autóra.  Amit talán informatikus szakmája, s angol nyelvtudása is segített.  Végül egy konténerszállító hajón érkezett az autó Európába, majd Magyarországra. Kisebb sérülésekkel megúszta az utat az autó, így akadt  felújítási munka számunkra - mondta a fiatalember... (Folytatás az fmh.hu-n!)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!