Ajándékok a kicsiknek

Nagyvenyim-Egeres - Az erdélyi partnertelepülésre, Egeresre látogattak a nagyvenyimi önkormányzat vezetői a hét elején, hogy megajándékozzák a gyerekeket.

Körmendi Erzsébet

Major György vállalkozó személyautójába alig fért az a sok-sok játék, könyv és édesség, amelyet az erdélyieknek szántak a venyimiek. Az utastérbe is jutott bőven kisebb-nagyobb holmi. De a megérte a kényelmetlenséget: nagyobb áldozatot is felvállaltunk volna a gyerekek öröméért, a szeretetért, amellyel fogadtak bennünket.

Az Egereshez tartozó négy település közül ezúttal a magyar családok lakta mákófalviak kapták az ajándékot. Az óvodások az udvaron várták a Mikulás-vendégeket, és - mint kiderült - készültek is. Adventi műsoruk szívhezszóló volt, és biztos vagyok benne, hogy a tőlük kapott papír csizmácska a karácsonyi ünnepek alatt is az Erdélyben töltött felejthetetlen órákra emlékezti majd a küldöttség tagjait.

Az óvodások megrohamozták az ajándék dobozokat, izgatottan tépkedték a csomagolást, minél előbb látni szerették volna, hogy babát vagy kisautót rejt. Aztán nagy játékba kezdtek a legújabb szerzeményekkel. A csoki Mikulásról szinte el is feledkeztek... Az iskolások sem maradtak meglepetés nélkül, a padok szaloncukrokkal és könyvekkel teltek meg pillanatokon belül.

Az egeresiek nevében Fekete P. P. János alpolgármester köszönte meg az ajándékokat és az ünnepek előtti jókívánságokat a venyimieknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!