Air France: azonosították a lezuhant gép fekete dobozának helyét

Párizs - Öt kilométeres pontossággal azonosították az Air France tavaly nyáron tengerbe zuhant gépe fekete dobozainak helyét - közölte Christian Baptiste, a francia védelmi minisztérium helyettes szóvivője.

MTI

A szóvivő szerint "ez még nem jelenti azt, hogy meg is találják a berendezéseket".
    
Az Air France 447 számú, Rio de Janeiro és Párizs között közlekedő járata 228 emberrel a fedélzetén 2009. június 1-jén zuhant a tengerbe a brazil partoktól mintegy 1100 kilométernyire. Utasai között négy magyar állampolgár és egy szlovákiai magyar is volt.
    
Előzőleg a légi baleseteket vizsgáló francia hivatal (BEA) jelentette be, hogy a francia haditengerészet azonosította a szerencsétlenül járt Airbus fekete dobozainak helyét, de - mint mondták - az értesülést még ellenőrizni kell.
    
A BEA szóvivője elmondta: a védelmi minisztérium vélhetően a kutatások első szakaszában (2009 június eleje és július közepe között) összegyűjtött képeket dolgozta fel, amikor a készülékek még bocsátottak ki jeleket.
    
Kizárólag az adatrögzítők segítségével lehet megtudni, pontosan mi okozta a katasztrófát. A BEA a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján úgy véli, önmagában a Pitot-csöves magasságmérők meghibásodása nem vezethetett a szerencsétlenséghez.
    
A BEA május 25-ig meghosszabbítja az általa végzett vizsgálat harmadik szakaszát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!