Aggasztó: Gondban a lakáshitelpiac

DH - A bankok beszámolói szerint rendkívüli mértékben leült 2009 első hónapjaiban a hazai lakáshitelpiac. A piaci szereplők szerint ez a visszaesés már nem magyarázható szezonális hatásokkal, hanem a kereslet hirtelen és tartósnak ígérkező elapadásának a következménye.

Dunaújvárosi Hírlap

Az állami támogatások - kamattámogatás, szocpol - várható megszűnésétől ugyanakkor nem tartanak túlságosan a piaci szereplők, és nem készülnek különösebb rohamra sem a kamatkedvezményeket az utolsó pillanatban kihasználni igyekvő ügyfelek részéről. Ez utóbbi azzal magyarázható - mondták a lapnak a területet ismerő szakemberek -, hogy a támogatásokra jogosultak körét igen szigorúan szabályozzák, és a bírálathoz szükséges dokumentáció összegyűjtése is időigényes feladat.

Mint a Világgazdaság írja, az államnak jól jönne a támogatott hitelek kiiktatása a rendszerből, hiszen az ez év februárjáig terjedő két év alatt több mint 660 milliárd forintot fizetett ki lakástámogatás címén a költségvetés. (mti)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!