Adomány és készülődés a mentősöknél

Dunaújváros - Mintegy kétszázezer forint értékben kaptak új, speciális hátizsákokat és szuperollókat a Dunaújvárosi Mentőállomás munkatársai.

Szigeti Sándor

Az új eszközök már most szombaton, a Magyar Mentő és Mentőtiszti Egyesület országos versenyén segítik majd a dunaújvárosi csapatot:

- A Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány százötvenezer forinttal támogatta a speciális hátizsákok beszerzését, egy magánszemély segítségével  pedig olyan szuperollókat vásároltunk, amellyel  a legvastagabb bőrruházatot is pillanatok alatt le lehet vágni a sérültről, de akár egy autó szélvédő üvegét is be lehet törni velük - mondta el a szerda délelőtti átadáson Reszegi Imre, a Dunaújvárosi Mentőállomás vezetője. 

Dr. Bozsits Attila, a közalapítvány kuratóriumának elnöke  hangsúlyozta: reményei szerint a hétvégi országos mentőverseny után is jó hasznát veszi majd a szolgálat a most felajánlott eszközöknek, amelyek dunaújvárosi és környékbeli emberek életének megmentését segítik.

A szerdai átadáson bemutatták az egész megyét képviselő dunaújvárosi csapat tagjait. Kiss Miklós mentőtiszt, Balla Kálmán szakápoló és Ollósi Pál gépkocsivezető képviseli majd a dunaújvárosi és a Fejér megyei színeket a hétvégi  csopaki döntőben:

- Komoly kihívás, hogy mi kaptunk lehetőséget a részvételre, hiszen a székesfehérvári kollégák az elmúlt években több alkalommal is megnyerték az országos döntőt. Sőt, egy ízben az előkelő negyedik helyen végeztek  a hagyományosan Csehországban megrendezett világbajnoki döntőben - mondta Kiss Miklós. 

Arra  a kérdésünkre, hogy a dunaújvárosi mentős trió mióta készül a versenyre, egyszerűen az a válasz érkezett, hogy amióta mentősként dolgozunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!