Ácskapoccsal ütöttek meg a büfében egy dunaújvárosi férfit

A Székesfehérvári és a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság járőreit kocsmai verekedéshez riasztották csütörtökön. Kincsesbányán és Alcsútdobozon családi veszekedéshez, bántalmazáshoz kérték a móri és a bicskei rendőröket - olvasható a rendőrségi krónikában.

duol.hu

Csütörtökön este hét órakor Kőszárhegyen,  a Fő utcában lévő kocsmából kértek rendőri intézkedést. A megállapítás szerint három lepsényi férfi vascsövekkel felfegyverkezve bántalmazott két polgárdi lakost. A bántalmazottak sérülése nyolc napon belül gyógyuló, arc, fej és mellkas zúzódás. Az elkövetőket adataik ismeretében keresi a rendőrség. Dunaújvárosból 21.49 perckor érkezett bejelentés a Szent István utcában lévő büféből. Egy 47 éves férfit bántalmazott egy ismeretlen, aki a bejelentés szerint több alkalommal egy ácskapoccsal fejbe vágta az ittas sértettet. A bántalmazott dunaújvárosi férfi sérülése nyolc napon belül gyógyuló. Ellátásra kórházba vitték. Bántalmazóját a rendelkezésre álló adatok alapján keresik a dunaújvárosi rendőrök.

Este tíz óra után egy kincsesbányai asszony kért intézkedést a Móri Rendőrkapitányság ügyeletétől. A bejelentő és férje között rendszeresek a veszekedések, több alkalommal történt intézkedés a családnál hasonló esetek miatt. A járőrök kiérkezésekor a férj már aludt. A rendőrök felébresztették és felhívták a figyelmét a kultúrált együttélés szabályaira. A nő elmondta, hogy megelőzően a férfi fenyegette, megrongálta a lakás berendezési tárgyait, ugyanakkor a jogaira történt felvilágosítás után sem kívánt élni az ideiglenes távoltartás lehetőségével. A bicskei járőrök egy alcsútdobozi családnál intézkedtek ugyancsak csütörtökön. A feleség tette a bejelentést, mert élettársa megpofozta és kikergette az utcára, ahol ököllel is megütötte. A férfit előállították a Bicskei Rendőrkapitányságra, ahol nem tagadta, hogy kétszer valóban megütötte a nőt, de azt tagadta, hogy kikergette az utcára és ott megütötte. A feltárt körülmények alapján a nő kérésére ideiglenes megelőző távoltartó határozatot hoztak a nyomozók az élettárssal szemben, amit kihirdettek az érintett előtt. Ennek értelmében a férfi 72 óráig nem közelítheti meg a nőt és kisgyermekét. A továbbiakról az illetékes bíróság fog dönteni - közölte pénteken R. Szabó Ágnes megyei rendőrségi szóvivő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!