A megyében is nyilvános lesz az önkormányzati cégvezetők fizetése

DH - Több önkormányzati cég vezetőjének eddig is nyilvános volt a fizetése, azokon a településeken pedig, ahol nem, ott szeptember 15-én eleget tesznek a közzétételre vonatkozó rendeletnek - derült ki az MTI országos összeállításából.

duol.hu

Az MTI azért kereste meg az önkormányzatokat, mert a kormány rendeletben írta elő, hogy szeptember 15-ig nyilvánosságra kell hozni az állami és önkormányzati vállalatok vezető beosztású munkavállalóinak, és a menedzser szerződéssel rendelkezőknek a fizetését, jutalmait, valamint a jogviszony megszüntetése esetére járó juttatásaikat is. Ezt követően minden évben az éves mérleg elfogadása után kell a frissített adatokat nyilvánosságra hozni.
A Fejér Megyei Önkormányzat tulajdonában levő két cég - egy kft. és egy kht.- első számú vezetőinek adatait a jogszabályban rögzítettek alapján nyílt ülésen tárgyalja majd a megyei közgyűlés, s azokat a megye honlapján nyilvánosságra hozzák - mondta el Balogh Ibolya (FIDESZ) a megyei közgyűlés elnöke.
Székesfehérvár önkormányzata az államháztartási törvényben foglaltaknak megfelelően már megkérte a 11 önkormányzati cég első számú vezetőjének és felügyelő bizottsági tagjainak a személyi juttatásairól szóló adatokat; azokat összesítik, s szeptember 15- ig a város honlapján nyilvánosságra hozzák - közölte az MTI érdeklődésére Pápai Erzsébet kabinetvezető.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!