A kulis Pannónia a király!

Dunaújváros - Egy kulis Pannónia és egy 1936-os(!) gyártású Adler Junior autó vitte a prímet a veterán járművek szombati találkozóján. Nyúlt a nyaka, aki látta!

Szigeti Sándor


Csuda dolgokban nem volt hiány, mi elsőként Tóth Mihály 1961-es gyártási évű, kétszáznegyvenhat köbcentis, kulis Pannóniájánál éreztük úgy, hogy itt mindeképpen meg kell állnunk. De mi is az a kuli?

Valamikor még a Szegedi Fémipari Vállalat (SZFV) gyártott kis utánfutókat a Pannóniákhoz, amelyben éppen elfért egy hosszabb útra induló motoros poggyásza.  A kulihoz egy bőrönd is járt, így némi extra komfortfokozatot nyújtott  meséli Tóth úr a tökéletes állapotban lévő Pannónia TLB nyergében ücsörögve, amely a tulajdonos szerint tavaly nem nyert meg minden szépségversenyt, csak azokat, ahol elindult...

A veterán gépek között sétálgatva több nézelődőből is előtörnek az emlékek:

Nekem is volt annak idején MZ Trophy-m. Annyira kényelmes volt, hogy a nejem elaludt rajta mialatt Dunaújvárosból Százhalombattáig értünk. Egyszer csak azt vettem észre, kopog a sisakja az enyémen  idézi fel nevetve  a sok út közül az egyiket  Engl János, aki már sajnálja, hogy leadta a jó öreg Trophy-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!