A jövő reménységei - Nyolc között az U20-as magyar válogatott

Alexandria - A magyar válogatott bejutott a legjobb nyolc közé a 20 éven aluliak egyiptomi labdarúgó-világbajnokságán, miután a keddi nyolcaddöntőben büntetőkkel legyőzte a cseh csapatot.

MTI

A magyarok pénteken az olaszokkal találkoznak a negyeddöntőben. A két csapat tavaly július 23-án már összecsapott egymással, akkor a csehországi U19-es Európa-bajnokság elődöntőjében 1-0-ra az olaszok győztek.


Magyarország-Csehország- 2-2 (1-1, 2-2, 2-2 ) - büntetőkkel: 4-3

Alexandria, 6000 néző, v.: Subkhiddin Mohd Salleh (malajziai)
gólszerzők: Kiss M. (15.), Koman (98.), illetve Vosahlik (26.), Rabusic (92.)
sárga lap: Simon Á. (27.), Présigner (75.), Balajti (108.), Simon A. (117.), illetve Mazuch (95.), Vosahlik (119.)      

Magyarország:

Gulácsi - Dudás (Balajti, 96.), Szekeres, Szabó J., Présinger Ádám - Gosztonyi, Kiss M., Simon Á. (Zámbó, 60.) , Koman - Németh K., Futács (Simon A., 60.)

Csehország:


A fordulást követően is rendkívül kemény csatát vívott egymással a két együttes, de a kapuk csak ritkán forogtak veszélyben. A hajrában már egyik csapat sem kockáztatott, így jöhetett a hosszabbítás.


A ráadás elején már látszódott, hogy fáradt a magyar együttes, a csereként beálló Rabusic pedig egy visszafejelt labdát közelről a hálóba lőtt. A magyarok azonban nem adták fel, és a Németh által kiharcolt szabadrúgást Koman csodálatosan tekerte a kapu jobb oldalába (2-2). A hátralévő időben inkább a magyar védelemnek volt több dolga, de jól oldotta meg a feladatot, így jöhettek a büntetők.


Gulácsi már az első párban védett, az állás azonban a harmadik pár után - mivel a többiek nem hibáztak - ismét döntetlen volt, miután Szabó hibázott.
Az ötödik párban Gulácsi ismét védett, de Németh nem tudta továbblőni a csapatot...A következő körben Gulácsi újabb bravúrral másodszor is a továbbjutás közelébe vitte a csapatot, Balajti pedig már nem hibázott, így Magyarország a nyolc közé jutott.

Fotó: mti

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!