A Hankook után újabb?!

Dunaújváros - Egy négy-hatezer főnek munkahelyet biztosító cég települhet Dunaújvárosba a most épülő Aldi és új Parkcenter mögött - derült ki a közgyűlésen.

Szabó Betty

Az Első Magyar Állatjogi Alapítvány állatmenhelyével kapcsolatos napirend során egy eddig jól  titkolt ügyletről számolt be dr. Kálmán András polgármester. 

Az elmondottak kicsit más megvilágításba helyezték az állatmentő szervezet telephelykialakítással kapcsolatos elképzeléseit is. Az alapítvány ugyanis kinézett magának egy földterületet, mégpedig a most épülő Aldi és úk Parkcenter mögött, az új Venyimi út, a régi 6-os és az M6 közötti háromszög egy szakaszán, a vasúti átkelő felőli oldalon. A kiszemelt területen épülhetne meg az állatmenhely, e célra az önkormányzat az idei évi költségvetésében el is különített 4,5 millió forintot. A pénzösszeggel lényegében a földterület vásárlást támogatná a város. 

A csütörtöki közgyűlésen azonban elhangzott: folyamatban vannak bizonyos tárgyalások. Egy külföldi befektető ugyanis területet keres a kelet-európai térségben, és mint lehetséges helyszín, szóba került Dunaújváros is. Az önkormányzat titoktartási kötelem mellett felmérte a szóban forgó területet  tette hozzá a polgármester , mely nagyság szempontjából megfelelő lehet. Egyelőre csak annyit sikerült megtudnunk, hogy 4-6 ezer fő foglalkoztatása lenne biztosított, ha Dunaújvárost választaná az ominózus beruházó. Szeptemberig mindenképpen eldől a tervezett projekt sorsa. 

Címkék#Hankook
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!