A BEK-re készülnek a lányok

Dunaújváros - A női OB I-es vízilabda-bajnokság alapszakaszának őszi utolsó mérkőzését játssza szerdán délelőtt 10.30 órakor a DF Elco csapata. A Fabó Éva uszodában a Héraklész I együttese lesz a vendég.

Gróf András

A mérkőzést a jövő heti BEK-selejtező miatt rendezi hamarabb a főiskolás gárda, hiszen a jövő szerdai indulás előtt ez lesz az utolsó tétmérkőzése a lányok. Az utóbbi mérkőzéseken már rendkívül gólerős játékot produkáltak a dunaújvárosi lányok, aminek köszönhetően már százhuszonkét találatot jegyeznek a csapat neve mögött a bajnoki tabellán. A szerdai ellenfél, a Héraklész I utánpótlás válogatott jelenleg kilenc ponttal a hatodik helyen áll a bajnokságban, igaz egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Az eddigi három győzelmüket az Angyalföldi SI, a Honvéd ELTE és az Universitas Szeged ellen aratták. A dunaújvárosiak az előző fordulók győzelmeinek köszönhetően feljöttek a második helyre a táblázaton. Csupán két pont a hátrányuk a listavezető Szentessel szemben, akik az őszi utolsó körben a negyedik helyen álló újpestiek otthonába látogatnak. A góllövőlistát huszonnyolc találattal az egri Antal Dóra vezeti, de az első tízben három dunaújvárosi játékos is található. Szücs Gabriella huszonkettő, Keszthelyi Rita huszonegy és Poszkoli Rita tizenkilenc alkalommal vette be eddig az ellenfelek hálóját. Bízzunk benne, hogy szerdán tovább növelik góljaik számát, és kellő önbizalommal utaznak a spanyolországi selejtezőre, ahol a svájci SC Horgen, a házigazda CN Alcorcon, és a Drávucz Ritát is soraiban tudó olasz Fiorentina gárdájával kell majd megküzdeniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!