9/11? Az iskolája felrobbantásával fenyegetőzött a tini!

DH - Kísérteties a dátum: szeptember tizenegyedike előtt egy nappal egy 16 éves fiú azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja várpalotai iskoláját egy kézigránáttal...

Dunaújvárosi Hírlap

A rendőrök azonnal megállították a még Székesfehérváron lévő helyközi autóbuszt, és elfogták a bejelentésben szereplő 16 éves csákvári fiatalt. Ruházatából, csomagjaiból fegyver, illetve robbanószerkezet nem került elő. Később elmondta, tudomása van arról, hogy egy csákvári barátja gyűjt kézigránátokat, és nem kizárt, hogy esetleg azokkal bűncselekményt akar elkövetni, és ellene tett bejelentése csak elterelés.

A rendőrök elfogták a 17 éves szintén csákvári barátot. Robbanószerkezetet, illetve fegyvert nála sem találtak a rendőrök.

Mint az a kihallgatások alatt kiderült, a két fiú barátsága korábban megromlott, és a fiatalabb fiú tett bejelentést barátja nevében, de saját maga ellen, azért, hogy ezzel a hamis bejelentéssel kiszúrjon barátjával - tudtuk meg a részleteket Németh-Kész Mónikától, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!