75 napra is elzárhatják a szabálysértőket

Drasztikusan szigorodik a szabálysértési jog, fiatalkorúakat zárhatnak felnőtt bűnözők közé, néhány esetben pedig súlyosabb büntetésre számíthat a szabálysértő, mint a bűnöző. Nagy többséggel fogadta el a parlament az új szabálysértési törvényt.

duol.hu

Hatvannapos elzárás szemetelésért, írtuk a szabálysértési törvényről. A kormány ötletét a második szabálysértésért kiszabható elzárásról sok bírálat érte, és a kormánypárti képviselők nem süketek a bírálatra. Módosítottak is a javaslaton, az eredetileg javasolt 60 nap helyett 75 napra lehet majd elzárni a harmadszor is szabályt sértőket - írja az index.hu.

Az összehangolt törvényalkotói munka bizonyítéka, hogy volt olyan módosító indítvány, amit az előterjesztő kormány képviselője három bizottságban támogatott, egyben ellenzett. De volt olyan is, amit azokban a bizottságokban, amelyek támogatták, támogatott, abban, ami ellenezte, ellenzett. Stílusos megoldás volt az is, amikor az alkotmányügyi bizottság ellenezett egy elempés javaslatot, de támogatta a Fidesz szóról szóra egyező módosítóját.

A módosítások a törvény egészét amúgy nem befolyásolták, a pénzbírság befizetésének határideje 15 napról 30 napra emelkedik, és, ha a technikai körülmények adottak, lehetőség lesz a helyszíni bírságot bankkártyával kiegyenlíteni.

A szabálysértési törvény további részleteiért kattintson ide.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!