Százötvenen jelezték: csatlakoznak a Vidám Park megmentéséhez

Dunaújváros - Az utóbbi évek egyik leglátványosabb civil megmozdulása lehet, ha jövő márciusban önkéntes alapon elindul a Vidám Park „mentőakciója”.

Szabó Szabolcs


Lapunk állandó szerzője, Boda András újságíró és tettestársai hónapokkal ezelőtt elhatározták, önkéntes alapon próbálnak tenni a ´93-ban bezárt, azóta szétlopott és széthordott dunaújvárosi Vidám Parkért. Kezdeményezésüket a legnagyobb közösségi oldalon több mint ezerötszázan „lájkolták”, ám ami ennél jóval előre mutatóbb: szombaton és vasárnap két turnusban több mint százötvenen jelentek meg a Vidám Park bejáratánál. A túra célja a szaporára engedett nosztalgiázás mellett a terep felmérése volt. Ötletekben nem volt hiány, sőt – mint például az egykori közönségkedvenc Muki kismozdonynál –, kiderült jelentős szakemberállománnyal is rendelkezik az a civilekből szerveződő front, amely fáradságos munka árán tenné „emberi fogyasztásra” alkalmassá a parkot. Az aktivisták szerint első körben a Vidám Park felső részét hoznák rendbe. A takarítás és a kellő tereprendezés mellett egyfajta népligetet alakítanának ki, ahová – mint fogalmaztak – egy-egy vasárnap délutánon ki-ki lehetne „szambázni” a családdal. Jó hír, hogy a városvezetés is fogékonynak bizonyult, a tulajdonában álló cégekkel segíti a rehabilitáció kezdeti munkáit. Így idézte fel Boda Szepesi Attila gazdasági alpolgármesterrel folytatott találkozó eredményét. Az már biztos, hogy a munkálatok március első hétvégéjén indulnak. Az akcióhoz már most csatlakozott egy-két-három nagyobb cég, amely speciális munkákat is bevállal majd a parkban. A szervezők remélik a munkát is több száz fős tagság kezdi majd meg...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!