Intézményvezetőket neveztek ki a megyében - A megbízások 2017 augusztusáig szólnak

Hétfőn délelőtt a Megyeházán intézményvezetők vehették át kinevezéseiket: megbízatásuk határozott időre, öt évre szól. Csak egy intézmény esetében volt eredménytelen a pályázat.

Tihanyi Tamás

A Fejér Megyei Intézményfenntartó Központ fenntartásában működő intézmények igazgatóinak adták  át kinevezéseikről szóló okmányaikat,  megbízóveleleiket, miután az Emberi Erőforrások Minisztériumának tárcavezetője döntött a beadott pályázatokról.  Három vezető kivételével az igazgatók korábban is ezt a munkát végezték, egy esetben - a Perczel Mór Szakképző Iskola  és Kollégiumról van szó -  új pályázatot írnak ki azért, mert a benyújtottat érvényteleníteni kellett az új jogszabály (egy szakvizsga hiánya) miatt.   


Mátrahalmi Tibor,  a Fejér Megyei Intézményfenntartó Központ vezetője  azt ígérte, az igazgatóknak minden lehetséges segítséget megadnak majd munkájukhoz. A megbízóleveleket Dorkota Lajos kormánymegbízott nyújtotta át.
Turcsányi Sándornénak (Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola és Kollégium), Butola Zoltánnak (Eötvös József Szakképző Iskola és Kollégium), Boda Jánosnak (Petőfi Sándor Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium), Birkás Krisztinának (Táncsics Mihály Gimnázium), Csányi Kálmánnak (Szabolcs Vezér Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium), Malomvári Klárának (Fejér Megyei Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola), Györök Ágnesnek (Kossuth Zsuzsanna Általános Iskola, Speciális Szakiskola), Surányi Gábornénak (Gárdonyi Géza Általános Iskola és Speciális Szakiskola), Orbánné Molnár Anikónak (Pápay Ágoston Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Diákotthon), Lukácsné Ádám Annamáriának (Prelúdium Alapfokú Művészetoktatási Intézmény). Ők tehát a régi-új igazgatók.


Hárman azonban augusztus elsejétől először vezetik intézményüket: Máhlerné Köfner Anikó (Fejér Megyei Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői és Rehabilitációs Bizottság),  Bokros Ilona (József Attila Általános Iskola és Speciális Szakiskola) és Nagy Izabella  (Vajda János Gimnázium és Szakközépiskola). Dorkota Lajos kormánymegbízott elmondta: ma még  néhány részlet  nem pontosított, de mindent megtesznek azért,  hogy januártól  egy jól működő intézményi hálózatban  hatékony legyen a feladatellátás. Úgy értékelte, valamennyi pályázat nagyon jó volt, a (nehéz) döntés többségében azoknak kedvezett, akik korábban már bizonyítottak. A politikus megígérte, senkit nem hagynak bizonytalan  helyzetben, hogy ne tudja, mi vár rá.

Vidéken 175 helyen lesz járási hivatal 2013-tól, s ezzel együtt új tanfelügyeleti rendszer is létrejön. Dorkota Lajos lapunknak elmondta: az oktatási intézmények feletti  törvényességi felügyelet  így a megyei kormányhivataloké lesz, míg a szakmai felügyeletet a járási központokban dolgozó tanfelügyelet látja majd el.  Az egyelőre még nem biztos, hogy minden járásnak külön lesz tanfelügyelete, ez ugyanis sok helyen nem látszik  indokoltnak.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!