Tagadják a bűncselekmény elkövetését az ercsi vastolvajok

Négy ercsi férfit fogtak el a rendőrök az M6-os autópálya iváncsai lehajtójánál. Gépkocsijuk utánfutóján ugyanis lopott vasszerkezetek voltak.

Dunaújvárosi Hírlap

A rendőröket a sértett értesítette, aki autójával közlekedve, Nagyvenyimnél vette észre, hogy az előtte haladó utánfutón az ő vasszerkezetei vannak. A négy gyanúsítottat a sárbogárdi rendőrök bűnügyi őrizetbe vették.

A rendőrséget a sértett vasárnap délelőtt értesítette arról, hogy Nagyvenyim belterületén gépkocsijával haladva azt vette észre, hogy az előtte haladó autóhoz kapcsolt utánfutón olyan vasszerkezetek vannak, amik az ő tulajdonát képezik. Volt köztük hajtásház, karámrács, különböző oszlopok és sínek is. A bejelentő elmondta, hogy ezeket Sárbogárd – Őrspusztán egy telephelyen tárolta.

A bejelentést követően a sárbogárdi ügyeletes felvette a kapcsolatot az M6-os Autópálya Iváncsai Alosztály munkatársaival, tekintve, hogy a vasszerkezetek szállító utánfutós gépkocsi felhajtva a sztrádára, a főváros felé vette az irányt.

A rendőröknek az iváncsai lehajtónál sikerült az autót megállítaniuk, és a benne ülőket ellenőrzés alá vonni.

Ezt követően a rendőrök a 130 000 forintot érő vasanyagokat lefoglalták, míg a gépkocsiban tartózkodó négy férfit előállították a Sárbogárdi Rendőrkapitányságra.

A 22, a két 24, valamint a 37 éves ercsi férfiakat a sárbogárdi nyomozók lopás elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Mindegyikük tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. A büntetőeljárás bűnügyi őrizetbe vételük mellett folytatódik, tájékoztatott Németh-Kész Mónika, a rendőrség szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!