Kártérítést kér a Cozma család

Budapest - Elkezdődött a Cozma család által indított kártárítési per tárgyalása, a család ügyvédje közölte: pontosítani fogja keresetét, mert a klub ügyvezető igazgatójának vallomása szerint a sportoló olyan fényes jövő előtt állt, ami sokkal jelentősebb kártérítésre ad alapot.

Halmos György

Dr. Helmeczy László ügyvéd érdeklődésünkre elmondta:  a szülők által  kért 50-50  millió, illetve a  testvérek által igényelt 25-25 millió forintos kártérítés Hajnal Csaba hétfői vallomásának fényében jelentősen alábecsült összeg.

- Az apa, Petre Cozma  könnyek között beszélt arról, nem maradt neki más, mint hogy fia helyett a hideg  síremléket csókolja - mondta az ügyvéd. Beszélt arról is:  továbbra is kitart azon jogi  álláspontja mellett, miszerint a gyilkossági ügy vádlottjai szándékegységben követték el tettüket.

- A Legfőbb Ügyészséghez fordultam a jogerős döntés miatt, ugyanis az ítélőtábla nem vett fel új bizonyítást az első fokhoz képest, kötve van a megyei törvényszék által megállapított tényálláshoz - vélekedett.  A tárgyalás valószínűleg szeptember végén folytatódik.

Marian Cozmát 2009. február 8-án gyilkolták meg Veszprémben.  A gyilkossági ügyben április végén jogerős határozatot hozott a Győri Ítélőtábla, a garázdasági ügyben pedig május végén született első fokú ítélet.

Cikkek a Cozma-gyilkoságról és a perekről itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!