Geocaching - Remek idő fogadta a Károlyi kastélyban a játékosokat

Fehérvárcsurgó - Fejér megye egyik gyöngyszeméhez, a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyhoz vezetett az a GPS koordináta, amelyet a PLT geocaching játékának hetedik fordulójában adtak meg a szervezők.

B. Kiss László

A bélyegzésnél már a reggeli tíz órás kezdést megelőző percekben is többen várakoztak. Legelsőnek Erdős Géza és felesége füzetecskéjébe került pecsét. Könnyen lettünk elsők, hiszen a szomszédból, Sárkeresztesről jöttünk - mondta el a férj, akitől azt is megtudtuk, hogy a játéknak minden fordulójában részt vettek.

Bedő Gyula és családja Iszkaszentgyörgyről érkezett. Egy ismerős fehérvári család, Feketéék invitálásának engedve vállalkoztak a kirándulásra. Fekete Norbert és felesége a két óvodás csöppséggel már negyedik alkalommal vesz részt a játékban.

 

Káldi Géza megrögzött természetjáró. Az ajkai túrázó ötször járta végig a két túrát, mégis eljött Fehérvárcsurgóra. Feleségét ugyan otthon kellett hagynia, mivel a nagymama az unokákra vigyáz, a buszon azonban egy régi veszprémi ismerőssel találkozott, aki - minő véletlen - szintén a PLT játékára igyekezett. 

 



Ragyogó időben zajlott a PLT geocaching játékának utolsó előtti fordulója. A résztvevők, akiknek a száma a kánikula ellenére is megközelítette a háromszázötvenet, a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélynál kapták meg a kedvezményekre jogosító kuponokat.

Ezek felhasználásával megnézhették a világhírű szobrász, Amerigo Tot csurgói emlékhelyét, a gyönyörűen felújított Károlyi-kastélyt és Csókakő várát. A nagy melegben jól esett a fagylalt, melyhez olcsóbban juthattak a résztvevők, és a számukra féláron kínált menü is. Sokan már korábban megszerezték a nyereménysorsoláson való részvételre jogosító négy pecsétet, s találkoztunk olyannal is, aki először jött.

 

 

Weigang Tamás és Seiben Erika Budapestről érkezett a PLT geogaching játékára. A zirci nagymamától és az ajkai kollégától hallattak a kezdeményezésről, ami rögtön megtetszett nekik. Velük a világhírű szobrász Amerigo Tot emlékére kialakítitt kis kiállításon találkoztunk, mely a mszülőfaluban, Fehérvárcsurgón látható.

A balatonfüredi Léber Tamás és Mészáros Emőke a Bakony felfedezésén, bejárásán már túl van, a Vértesben azonban a játék révén jutottak el először.

Szentes László és felesége, valamint két két kisgyerekük a Kertész csárda árnyas teraszán fogyasztotta el a kifejezetten a játék résztvevői részére összeállított menüt, amit kuponnal fél áron kaptak meg. A házaspár a közelben, Sárkeresztesen lakik, a két picivel túl hosszú útra nem vállalkozhatnak. A kastélyt, a várat már ismerték ugyan, de mégis örömmel jöttek - mondták el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!