Bemutatkoztak az enyingi polgármester-jelöltek

Enying – A választási bizottság június 17-ére tűzte ki az időközi polgármester-választás időpontját. A múlt héten mind a négy jelölt bemutatkozott a településrészeken, majd Enyingen.

V. Varga József

A polgármesteri posztért négyen szállnak ringbe: Halász Gábor (független), Méreg János László (független), Pődör Gyula (független) és Szigeti Zoltán Gábor (Szabad Nemzet Egyesület). A jelöltek a múlt héten előbb Alsótekeresen, Balatonbozsokon és Kabókán mutatkoztak be, majd Enying következett: a művelődési házban rendezett fórumon sokan voltak kíváncsiak arra, ki lehet majd a mezőföldi kisvárosban a polgárok mestere.



Halász Gábor úgy fogalmazott, hogy ő nem a szavak, hanem sokkal inkább a tettek embere. Csökkenteni kell a lakosság terheit, a településrészeket életre kell kelteni, az oktatási intézmények ellehetetlenített helyzetét meg kell szüntetni, össze kell fogni a vállalkozókat! – emelte ki. Méreg János, a jelenlegi alpolgármester az előző polgármester munkáját szeretné továbbvinni, a mai nehéz világban is élhetőbb várost teremtve. Új parkoló és szemétlerakó létesült, lesz Enyingnek új piaca és új városközpontja. És ősszel megkezdődhet végre a szennyvízberuházás is! - hangsúlyozta.



Pődör Gyula – aki Fidesz támogatásával indul – a változás, a munkahely és az összefogás hármasát tűzte a zászlajára. Elmondta, hogy hazánknak két éve olyan kormánya van, melynek támogatására Enying is építhet. Persze fontos, hogy a városvezetés élni tudjon ezzel a támogatással – tette hozzá. Szigeti Zoltán arról beszélt: a városnak munkahelyteremtésre, jobb közbiztonságra, közlekedésfejlesztésre, pezsgő közösségi életre, a szemétszállítási szerződés újragondolására van szüksége. Enyinget is újraindítjuk! – mondta számítógépes hasonlattal élve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!