Alexandra kedden indul el egy új májért - Még nem tudni, hogy ki lehet a donor

Dunaújváros-Essen - Várhatóan három hónapig tart majd a műtét és a lábadozás az egyéves Szoták Alexandra számára. Szüleinek erre az időszakra kellene pénzt szerezni.

Pekarek János

Jövő kedden, május 22-én indul a Szoták-család újra Németországba, hogy kislányukon, az immár egyéves Alexandrán elvégezzék az epevezeték-szűkület miatt elkerülhetetlen májátültetést az esseni klinika szakemberei.

A gyerek németországi tartózkodásának minden költségét fedezi a magyar egészségbiztosítás - a szülők kinttartózkodására azonban ez csak részben igaz.

Mivel Szotákék - bár mindkét szülő dolgozik - négy gyermeket nevelnek szerény anyagi körülmények között, minden támogatásra szükségük van. A Dunaújvárosiak Egészségéért Közalapítvány, valamint lapunk, sőt: Alexandra szülésznője már több alkalommal rendeztek társadalmi gyűjtőakciót, és a helyi SKICC művészeti csoport alkotói is felajánlották árverezésre több alkotásukat Szoták Alexandra javára. A szülők is plakátokon kértek segítséget.

Azonban még így is hiányzik legalább százezer forint a várhatóan minimum háromhónapos kinttartózkodás költségeire.

Kérjük, aki tud, segítsen a kislány gyógyulásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!