Vitorlás versenyen mentettek a Velencei-tavon

Megvolt az idei szezon első vízből mentése a Velencei-tavon. A gárdonyi vízi rendőrök a szombati viharban egy törött árbocú, irányíthatatlanná vált vitorlást vontattak partra - közölte a rendőrség hétfőn.

duol.hu

Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint narancsriasztás volt érvényben szombaton délután a Velencei-tó környékén. A nagy szél miatt a tavon hatalmas hullámok alakultak ki, így a Gárdonyi Rendőrkapitányság vízi körzeti megbízottja az agárdi vízi-rendészeti objektumból távcsővel pásztázta a vizet - amin vitorlásversenyt rendeztek – és azt figyelte, nincs-e valaki veszélyben. A tó Nagy tisztás nevű területén egy árboc nélküli hajót vett észre, ami a tarajos hullámokon hánykolódott, rajta két férfivel. A főtörzsőrmester ekkor azonnal riasztotta törzsőrmester kolléganőjét, majd azonnal a rendőrhajóba ugrottak, és a vitorlás hajó felé vették az irányt.

Mint kiderült, a 44 és a 42 éves érdi férfiak az Alba Regia Vitorlázó Egyesület által a hétvégén megrendezett Silwell Kupán indultak „Zugvoegel” (viharmadár) típusú tőkesúlyos vitorlás hajójukkal, amivel az Agárdi Yacht Klubtól indultak el. A nagy szélben azonban a hajó vitorlarúdja eltörött, és így az irányíthatatlanná vált.

A két rutinosnak mondható hajós ugyan azt gondolta, a hullámok majd kiviszik őket a partra, ám a verseny többi résztvevőjére tekintettel, valamint hogy biztonságosan partra érjenek, a KMB-sek átsegítették őket a rendőrhajóba, majd a vitorlást vontára tették, és az agárdi hajókikötőbe vitték. 

    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!