Szlovéniában nagy harc vár a hokiválogatottra

Pénteken elutazott Ljubljanába, a Divízió I-es jégkorong-világbajnokság helyszínére a magyar válogatott, amely vasárnap, 13 órakor Japán ellen kezdi meg a csatározásokat.

Bobory Balázs

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség tavalyi döntése alapján az A-csoport alatt, azaz a második vonalban nem tizenkét együttes küzd két feljutó helyért, hanem a legjobb hat ugyancsak kettőért.

A mieink két hetet dolgoztak együtt a felkészülés jegyében, illetve lejátszottak két tesztmérkőzést is Lengyelország ellen - először 4-2, majd 4-1 volt ide az eredmény.

Ezzel együtt nem volt teljesen ideális az edzőtábor, mert hiába kerülték el sérülések a keretet és zavartalanul folyhatott a munka, sajnos néhány légiós nem tudott idejében csatlakozni a kerethez, mivel profi együttese még áll a helyi bajnokság rájátszásában.

Így fordulhatott elő, hogy a Kazahsztánban bronzcsatát vívó kapus, Szuper Levente csak a vb közben tudott volna valamikor Kevin Primeau rendelkezésére állni, a finn Jokerit hálóőre, Hetényi Zoltán pedig pénteken jött volna, ám akkor a kapitány már nem számított rá. Így aztán maradt a Sapa Fehérvár AV19 egyre magabiztosabb, mégis második számú kapusa, Bálizs Bence, illetve a sok csatát megélt miskolci portás, Budai Krisztián.

A mezőnyjátékosokat tekintve talán a lehető legerősebb keret állt össze, ám az Észak-Amerikában remeklő Kóger Dániel sem repülhetett haza a tengerentúlról, illetve a 19 világbajnokságot teljesítő, de már pihenni akaró Palkovics Krisztián is hiányozni fog.

Hogy mire számíthatunk?

A bevezető sorokban már utaltunk rá, hogy akár a feljutásért is harcban lehet a csapat, de az is benne van, hogy az utolsó nap, a britek ellen vár a legfontosabb csata ránk. Japán, Ukrajna, Szlovénia, Ausztria és a már említett Nagy-Britannia mind-mind veszélyes ellenfél, de a magyar válogatott nem az a kategória, amelyik bárkitől megijedne...

A világbajnokság menetrendje...

Április 15. 13 óra: Japán-Magyaro. 16.30: Ausztria-Ukrajna. 20 óra: Szlovénia-Nagy-Britannia.

Április 16. 13 óra: Magyaro.-Ukrajna. 16.30: Ausztria-Nagy-Britannia. 20 óra: Szlovénia-Japán.

Április 18. 13 óra: Ukrajna-Nagy-Britannia. 16.30: Ausztria-Japán. 20 óra: Szlovénia-Magyarország.

Április 19. 13 óra: Japán-Nagy-Britannia. 16.30: Ausztria-Magyaro. 20 ó.: Szlovénia-Ukrajna.

Április 21. 13 óra: Japán-Ukrajna, Magyaro.-Nagy-Britannia. Szlovénia-Ausztria.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!