Majális: szerény az idei felhozatal

A szokottnál kevesebb május elsejei program várja a térségben élőket idén. Dunaújvárosban ezúttal sem lesz nagy majális.

Dunaújvárosi Hírlap

A retró majálist és az ilyenkor szokásos programokat idén mellőzik a perkátaiak. Mégsem maradnak hétvégi esemény nélkül, ugyanis  testvértelepülési kiállílktást szervezenek Perkátán a testvérvárosok napja alkalmából április 28-án, szombaton. A Győry kastélyban tíz órakor kezdődő eseményen Perkáta három testvértelepülését ismerhetik meg a látogatók.

Adony

Április 29-én, vasárnap néptáncgálával kezdik a majálisra hangolódást az adonyiak. A rendezvényt a csodaszép Kastélyparkban tartják meg, mint ahogy a hétfői majálist is, amelyen fellép többek között a Defekt Duó és Gyurcsik Tibor énekes. A kilátogatók számára nem más, mint Buday Péter mesterszakács készíti el az ebédet.

Baracs

Civilnappal ünnepelnek a baracsiak május 1-jén 9 órától a faluház mögötti parkban. Bográcsokban főzik majd a finom étkeket és fellépő művészek is szórakoztatják a résztvevőket. A helyi tűzoltók baleseti mentést szimulálnak, bemutatkoznak a modellező repülők, sőt a  kötélhúzáson kívül a  civil szervezetek öt-öt fős csapatai részére kamionhúzó-versenyt is hirdetnek.

Daruszentmiklós

A Falulánc Kulturális Szövetség szervezésében május 1-jén családi főzésre invitálják a falubelieket délelőtt kilenc órakor az iskolai sportpályára.

Dunaföldvár

Az idei május elsején sem maradhatnak el a néptáncosok előadásai, a mazsorettek produkciója, ezen kívül 18 órakor a Unique együttes szórakoztatja az egybegyűlteket. Most is lesz grillparty, melyre ezúttal spenótból készült ételekkel is lehet nevezni.

Előszállás

Immár hagyománya van a május 1-jei horgászversenynek  és a  majálisnak, ami ezúttal is egész napos szórakozást nyújt a helyieknek.

Kisapostag

Szombaton az önkormányzat környékén magyarok vására, főzőcske és kulturális programok várják a településen élőket, illetve az olasz testvérvárosból érkezett vendégeket.

Rácalmás

Nem szakít a hagyományokkal a kisváros önkormányzata: a sportegyesülettel karöltve sportnapra várja az érdeklődőket április 28-án, szombaton a focipályára, amelynek elmaradhatatlan része a főzőverseny. A programokat az iskolások futóversenye vezeti fel 9 órától. A Sirály szárazhorgász-versenyt rendez, a sportolók kispályás focibajnokságot hirdetnek, és lesz lovagi torna is a vállalkozó szelleműeknek.

Szerzők: Körmendi Erzsébet-Kovács Anita/Dunaújvárosi Hírlap

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!