Száz hektáron lángolt a nádas Csórnál (frissítve)

Szerdán este ismét kigyulladt az a Csór melletti terület, ahol hétfőn délelőtt is tűz ütött ki. A két megyéből érkezett tűzoltók akkor öt órás megfeszített munkával oltották el a tüzet, most szerencsére hamarabb meg tudták fékezni a lángokat.

Fejér Megyei Hírlap

Bisztricz Anett megyei katasztrófavédelmi szóvivő csütörtökön reggel közölte: körülbelül 100 hektáron égett nádas és fél hektáron nádkéve a 8-as főút mellett, Csór és Sárszentmihály között. A tűzesethez IV-es kiemelt fokozatban a katasztrófavédelem székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokságáról, valamint Pétfőrdőről, Veszprémből és Balatonfűzfőről is érkezetek beavatkozó egységek. A tűz oltásában közel 40 tűzoltó, valamint az iszkaszentgyörgyi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai vettek részt. A lángok terjedését végül négyórás munkával sikerült megfékezni. Személyi sérülés nem történt. A tűz keletkezésének okát, körülményeit a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vizsgálja.

Szerda

A tűz a riasztáskor négyes fokozatú volt, oltására a katasztrófavédelem székesfehérvári tűzoltóin kívül Veszprém megyéből is érkeztek lánglovagok.

A lángokat kora este Székesfehérvárról is látni lehetett, vöröslött az ég alja.

Bisztricz Anett megyei katasztrófavédelmi szóvivő úgy tájékoztatott: a tűz oltásán három fecskendővel 18 székesfehérvári hivatásos tűzoltó dolgozott, a munkálatokba balatonfűzfői, pétfürdői és veszprémi tűzoltók is bekapcsolódtak.

Kollégánk úgy tudja: közel 40 tűzoltó dolgozott este az oltáson, az említetteken túl az iszkaszentgyörgyi önkéntesek is segítettek. Információink szerint 100-150 hektárra terjedt ki a tűz, amit kézi erővel és úgynevezett erdőtüzes gépjárművel fékeztek meg. A tüzet este 9 órára már körülhatárolták. Fél tízre a tűz fokozatát visszaminősítették kettesre, ezért a Veszprém megyeiek visszavonultak. A helyszínen maradt lánglovagok már a nádkévék oltását végezték.

Hétfőn mintegy 250 hektár lángolt, akkor a viharos szél és a süppedős, tőzeges talaj nehezítette a munkát.

Még több fotó itt, az fmh.hu-n!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!