Ötvenegy ajánlószelvény kell a jelöltnek

Dunaújváros - A 10-es körzetben időközi képviselőválasztás lesz május 13-án - a kampány elkezdődött, a névjegyzék szerdától megtekinthető a városházán.

Körmendi Erzsébet

Szomorú esemény, Kiss András halála miatt megüresedett 10-es körzet képviselői mandátumáért szállnak ringbe a jelöltek május 13-án. A helyi választási iroda már meghatározta azokat a határnapokat, amelyekre érdemes odafigyelni a hátralévő másfél hónapban.

A körzetben választásra jogosult polgárok névjegyzékét március 28-án, azaz e hét szerdán teszik közszemlére, és április 1-ig élhet kifogással, aki kimaradt a jegyzékből. Az értesítőt, valamint az ajánlószelvényeket március 27-28-án, kedden, illetve szerdán kapják kézhez a szavazásra jogosultak.

A képviselőjelöltek április 13-án 16 óráig  adhatják le az összegyűjtött kopogtatócédulákat. Legalább 51 érvényes szelvény szükséges ahhoz, hogy a jelölést elfogadja a helyi  választási bizottság.

A jelöltnek, illetve a jelölő szervezetnek a be nem nyújtott ajánlószelvényeket április 16-án 16 óráig kell megsemmisíteni, az erről készült jegyzőkönyvet április 19-én 16 óráig kell átadni a helyi választási bizottságnak.

A választási kampány március 12-én elkezdődött és május 13-án nulla óráig tart. A választás napján nulla órától este hét óráig kampányolni tilos. A választási plakátokat pedig június 12-ig kell eltávolítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!