Megfékezték a tüzet Csórnál

Nagy területen, ötven hektáron gyulladt ki a nádas és a rét Csórnál hétfőn délelőtt - közölte Bisztricz Anett megyei katasztrófavédelmi szóvivő. A tüzet közel ötórás munkával fékezték meg a lánglovagok, akik több megyéből érkeztek.

duol.hu

17.00

A tűz oltását a legmagasabb, V-ös kiemelt fokozatban a katasztrófavédelem székesfehérvári, pétfürdői, veszprémi, balatonfűzfői és siófoki hivatásos tűzoltó egységei, közel 60 fővel végezték. Az oltási munkálatokban a polgárdi önkormányzati tűzoltók is segítettek.

Csór és Nádasdladány között nádas, bozótos és a rét aljnövényzete égett. A tűz körülbelül 250 hektáron pusztított, személyi sérülés nem történt. A tűz oltását az erős széllökések mellett tovább nehezítette, hogy az égő területet - a tőzeges talaj miatt - csak gyalogosan, kéziszerszámokkal lehetett megközelíteni. A lángok terjedését közel ötórás munkával sikerült megfékezni - tájékoztatott délután a szóvivő.

 

Bisztricz Anett szóvivő délelőtt elmondta: az oltási munkálatokat nehezíti a viharos szél, a négyes fokozatú tűz oltását a székesfehérvári, a veszprémi, a balatonfűzfői és a pétfürdői hivatásos tűzoltók kezdték meg.

A füst nem veszélyezteti a 8-as főút forgalmát, mivel azt a szél az úttal ellenkező irányba fújja. Lakott terület sincs veszélyben.

A lángok időközben egyre jobban terjednek, így a katasztrófavédelem ötös - a legmagasabb - fokozatúra emelte a riasztást.  A szél mellett a tőzeges terület is hátráltatja a munkát, mert arra csak gyalog tudnak rámenni a tűzoltók – tájékoztatott Bisztricz Anett.

A reggel kivonult tűzoltókhoz siófoki és polgárdi lánglovagok is csatlakoztak.

Bisztricz Anett szerint az oltás estig is eltarthat, arról még nem tudni, mi okozhatta a tüzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!