Elfogták a Kádár-völgyi rablókat: szinte még gyerekek a tettesek

Dunaújváros - A helyi nyomozóknak sikerült elfogniuk a Kádár-völgyben múlt héten pénteken történt rablás elkövetőit, miután az egyik járőr a személyleírások alapján sikerült beazonosítani egyiküket.. A négy tettes közül három gyermekkorú, míg a negyedik elkövető egy 16 éves lány.

Dunaújvárosi Hírlap

Két 15 éves kerékpározó fiúhoz lépett oda egy fiatalokból álló társaság egyikük BMX-ét követelve szombaton a Kádár-völgyben. A bűncselekmény során az elkövetők egyike még egy kést is elővett. A biciklit ugyan nem, de egy doboz cigarettát sikerült a sértettektől elvennie a társaságnak, akik bántalmazták is a két fiút.

Amikor a sértettek az esetről bejelentést tettek a rendőrségen, és támadóikról személyleírást adtak, az egyik járőr ez alapján beazonosította az elkövetők egyikét. Időközben a nyomozók egy másik szálon - az adatgyűjtéseket követően tanúk elmondása alapján – szintén ugyanazon fiatalhoz, illetve társaihoz jutottak el.

Ez alapján hallgatott ki a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az üggyel kapcsolatban négy dunaújvárosi fiatalt – három gyermekkorú fiút és egy fiatalkorú lányt.

A két 11 éves és a 13 éves fiú – életkorukra tekintettel – tanúként, míg a 16 éves lány gyanúsítottként szerepel a rablási ügyben.

Kihallgatásuk során mindegyikük elismerte a rablás tényét.     

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság az ügy kapcsán megtette a szükséges lépéseket a gyermekjóléti szolgálat felé is, ami a megkeresett hatóság részéről akár a bűncselekményt elkövető gyerekek családból való kiemelését is eredményezheti, tudtuk meg Németh-Kész Mónikától, a rendőrség szóvivőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!