A megyei vezetők béréről

Székesfehérvár - Konzultációs fórum a megye és a két nagyváros között a területfejlesztésben. Az ellenzék túlzottnak tartja az önkormányzati fizetéseket a megváltozott helyzetben.

Tribolt Lajos

A megyei közgyűlés csütörtökön döntött a Fejér Megyei Területfejlesztési Konzultációs Fórum létrehozásáról és a megyei önkormányzat képviseletét ellátó személyekről.  A fórumban Székesfehérvér és Dunaújváros megyei jogú városok önkormányzatai egy-egy fővel képviseltetik magukat, míg a megyei önkormányzat két fővel. Utóbbi testülete  Vargha Tamás elnököt és Somogyi Balázs képviselőt delegálta a testületbe.
Az MSZP tegnapi sajtótájékoztatóján elhangzott Szabadkai Tamás frakcióvezetőtől, hogy kérték, a két delegált tag egyike ellenzéki legyen, ám ezt a kormánypárti többség nem fogadta el. Horváth András,  a szocialisták megyei elnöke azt tette szóvá, hogy míg a megyei önkormányzat költségvetése 37 milliárd volt, az idén 269 millióra csökkent, ám a megyei elnök, a két alelnök javadalmazása megmaradt. Horváth szerint az elnök és Törő Gábor, valamint Pleizer Lajos alenökök éves javadalmazása eléri a 26 millió forintot, vagyis az önkormányzat költségvetésének 10 százalékát. Az elnöki kabinettel együtt állítólag ez már 30 százalék.
A hivatal létszámcsökkenése  192 millió forint bérmegtakarítást eredményez a 2012. évi költségvetésben - írja Dominkó Anita kommunikációs referens a megyeháza reagálásában.  A  közgyűlés  decemberi döntése alapján 2012. január 1-jétől már csak egy bizottság tevékenykedik, a  megtakarítás 21 932 000 forint.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!