Tilos a Velencei-tó jegére lépni!

Szombatra az idő egyre megenyhült, az elmúlt napokban befagyott Velencei-tó jege komolyan olvadni kezdett. A rendőrség közölte: tilos rálépni, s a Balatonnál sem lehet már korcsolyázni.

Napló

Korábban ugyan az Agárdi Pop Strand honlapja szerint még várta a látogatókat, ám R.Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője tolmácsolta a rendőrség kérését: saját testi épsége,  biztonsága érdekében senki ne lépjen a Velencei-tó jegére! A rendőrség fokozottan ellenőrzi a tó környékét, egyelőre nem büntetik meg azokat, akik a tiltás ellenére csúszkálnak, korcsolyáznak, de figyelmeztetik őket: szigorúan tilos a jégre menni!

 

Az éjszakai csapadék és a felmelegedés az utolsó, még működő korcsolyapályát is tönkre tette a Balaton északi partján.
Szombaton reggel Balatonfüreden az Esterházy strandon megszüntették a terület kijelölését, mert víz borítja a jeget és nem biztonságos a használata. Délelőtt Balatonalmádiból is azt a hírt kaptuk, hogy a jég rossz állapota miatt lefújják a mára és holnapra tervezett bulit. A jégre lépést sem tanácsolják
A déli parton is romlott a helyzet, szombaton reggel Siófokon is a korcsolyapálya bezárásáról döntöttek. Fonyódon továbbra sem tiltják a jégre lépést, majd csak hétfőtől teszik ki a tiltó táblákat. Keszthelyen pénteken még lehetett korcsolyázni, de már akkor is nagyon rossz volt a jég minősége. Újabb információnk innen nincs.
Badacsonytomajon nem tudtunk senki olyant elérni, aki megbízható információval szolgálhatott volna a jég állapotáról és a vasárnapra tervezett karneválról. Az általános helyzet alapján nem sok esélyét látjuk, hogy a jégen biztonságosan és jó körülmények között meg lehetne tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!