Szüleit ütötte, majd meghalt a rendőri intézkedés közben

Budapest - Rendőri intézkedés közben rosszul lett majd meghalt egy férfi szombat reggel Budapesten, a férfihez szülei hívták a rendőrséget, mert az önuralmát vesztett fiatalember többször megütötte, megrúgta édesanyját, édesapját pedig késsel fenyegette - tudatta Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője az MTI-vel.

MTI

A rendőrség közlése szerint kora hajnalban kérték a szülők a rendőri segítséget a XXI. kerület Óvoda utca egyik társasházi lakásába, mert 31 éves fiuk súlyosan bántalmazta őket. A fiatalember hirtelen jött dührohamában összetörte a lakás bútorzatát is.
   
A helyszínre érkezett kerületi járőröknek a negyedik emeleti ablakból a segítséget kérő apa ledobta a kulcsot, és tájékoztatta őket, hogy fia a lépcsőházba ment és kés van nála.

 


   
A rendőrök a szűk lépcsőházban találkoztak egy feltűnően zavartan viselkedő férfival, aki egy kerékpárral a kezében jött le a lépcsőn. A rendőrök intézkedés alá vonták, de a férfi az együttműködés helyett, azonnal, minden látható indok és előkészületi jelek nélkül a járőrökre támadt. A nála lévő kerékpárt a rendőrökre dobta, majd ütni és rúgni kezdte őket. A pillanatok alatt kialakult dulakodás közben megszerezte az egyik rendőr leesett könnygázspray-jét és annak tartalmát a rendőrökre fújta.
   
A rendőrség közlése szerint a járőrök testi kényszer alkalmazásával megtörték a felbőszült, önuralmát vesztett férfi ellenállását és megbilincselték. Az őrjöngő férfi az intézkedés után láthatóan rosszul lett, a közben segítségként odaérkező további rendőri erők azonnal mentőt hívtak hozzá, a bántalmazott szülőkhöz és láthatóan sérült kollegáikhoz.
   
A zavart férfiról levették a bilincset, ruházatán könnyítettek és megkezdték az elsősegélynyújtást.
   
A országos mentőszolgálat kiérkező munkatársai megkezdték a zavart férfi orvosi ellátását, aki a mentőautóban életét vesztette. 
   


A további kiérkező mentőegységek egy rendőrt a helyszínen láttak el, két rendőrt sérüléseik miatt kórházba szállítottak, kivizsgálásuk, ellátásuk, sérülésük fokának megállapítása jelenleg is tart.
   
A mentőszolgálat munkatársai a zavart fiatalember által bántalmazott szülőket szintén kórházba szállították.
   
Az ügyben a Budapesti Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!