Rosszabb esetben mérkőzés sem lehet a jégpályán

Dunaújváros - Több sebből, látható és láthatatlan sérülésekből is vérzik a jégcsarnok, bizony már a MOL Liga elődöntő során, illetve az után is akadtak problémák.

Gallai Péter

Aki rendszeresen, vagy akár csak néha kilátogat a jégcsarnokba, bizony  nem szívderítő látvány fogadja. S ezek még csak a látható hiányosságok, gondok. Nem véletlen volt az sem, hogy a MOL Liga első elődöntő meccsén a szlovén bíró félbeszakította a játékot, mert kevésnek találta a fényerőt.  Nos, miután a feje felett lévő reflektorok jó fele továbbra is sötét maradt, rájöhetett,  nem egy biztosíték ment ki... Szerencsére tovább engedte a játékot, és szintén a televízió jóindulatán múlt, hogy a keddi meccset leadták, mert a fényerő nekik sem volt optimális. Azt pedig maga a zsűri elnöke jelentette ki: a hangosítás bármikor összeomolhat. 

Információink szerint a jégkészítő gép, a Rolba is bármikor bemondhatja az unalmast, csütörtökön pedig a csavarkompresszor romlott el, immár nem először, jég sem volt egy darabig.

- Akár az is előfordulhat, hogy leállítják a tv-s közvetítéseket Dunaújvárosból, de rosszabb esetben a pályát is betilthatják, mert alkalmatlan lesz  mérkőzés rendezésére. S akkor szégyen szemre, játszhatjuk a döntőt Székesfehérvárott. Ebben a helyzetben a Magyar Kupa rendezési jogára sem tudunk, merünk pályázni, nem tudjuk, tarthatunk-e tornákat, meddig lesz jég - mondta borúsan id. Azari Zsolt, a Dab.Docler HK  ügyvezetője. 

A pálya  felújítási és karbantartási munkáit  jelenleg a DVG Zrt. végzi, de a közgyűlés hozott egy határozatot, miszerint közbeszerzés útján kiszervezi a létesítmények fentartását és üzemeltetését. A jégcsarnok esetében a Dab már tavaly áprilisban jelezte a hivatalnak: átvenni annak működtetését. Nos, úgy tudjuk, a klub azóta sem kapott érdemi választ a dologban. Arról pedig nem értesültek, hogy a közbeszerzés már megjelent volna, amin természetesen ők is indulnának.

A helyzetet ismerők véleménye szerint érthetetlen, hogy az anyagi problémákkal küzdő város miért nem adta át az üzemeltetést. Az új gazda mondjuk azóta az izzókat is biztosan kicserélte volna...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!