MÁV: készek megnyitni a sok száz személyes várót

Dunaújváros - A helyi vasutasok körülményeikhez képest felkészülten várják a rendkívüli időjárást mondta lapunknak az állomásfőnök. Eszközök és tervek előkészítve.

Pekarek János

- Természetesen rendelkezünk minden szükséges hóeltakarítási eszközzel és többféle téli forgalmi tervvel is! - válaszolta érdeklődésünkre Takács Imre, a Magyar Államvasutak dunaújvárosi állomásának főnöke.

- Amennyiben erre utasítást kapunk a helyi katasztrófavédelemtől, azonnal megnyitjuk várótermünket a nap huszonnégy órájára - tette hozzá az állomásfőnök. A fűtött váróteremben egyszerre több száz ember fér el. Esetleg ittrekedt utasainkon kívül mások meleg körülmények közötti elhelyezésére is alkalmas lehet.

Az állomásfőnök elmondta, hogy téli forgalmi terveik több változatban, hálózati, területi, helyi viszonyokra is készen állnak, írásos formában, a különböző, szükséges műveletekre és felelősökre, közreműködőkre  lebontva.

- Azt tudom mondani, hogy a vasutasok körülményeinkhez képest felkészültek a rendkívüli helyzetre  jegyezte meg Takács Imre.  Ameddig csak lehetséges, fenntartjuk a közlekedést, a pályaudvar  működőképességét. Mindenben együttműködünk a katasztrófavédelmi hatóságokkal, utasaink és az általunk szállított áruk biztonságának megóvása érdekében - jelentette ki az állomásfőnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!