Felavatták Nagyvenyim impozáns rendelőjét

Nagyvenyim - Ünnepélyesen is birtokba vették tegnap a dolgozók, illetve a betegek Nagyvenyim felújított, bővített és akadálymentesített Egészségházát, amely otthont ad a kistérségi ügyeletnek is.

Körmendi Erzsébet

Túlságosan is korszerűtlen és kicsi volt Nagyvenyim orvosi rendelője ahhoz, hogy a községen jócskán túlmutatva nyolc települést ellátó kistérségi ügyeleti központként is működjön. Az intézmény felújítására Széchenyi Terv pályázat jóvoltából nyílt lehetőség két évvel ezelőtt, és a sikeres beruházás végeredményének örülhettek a tegnapi avató ünnepség résztvevői.

Szabóné Lőrincz Ilona polgármester köszöntőjében elmondta, hogy az elnyert több mint 57 millió forint támogatás mellé  az önkormányzat 7,8 millió forint önrészt biztosított, felvállalta még saját forrásból tizennégy  és egy mozgáskorlátozott  parkoló kialakítását.  Három akadálymentes feljárója lett az épületnek, kicserélték a nyílászárókat,  hőszigetelték a tetők, felújították a külső homlokzatot, és a közműhálózatokat. A lakók minden rétege,   az  újszülöttektől az idősekig,  megfelelő környezetben találkozhat orvosával.

A bővítésnek köszönhetően a  korábbi  védőnőkkel közös  szűk rendelőből új helyre költözhetett a  kistérségi ügyeleti központ. Ugyanis külön bejáratú épületszárnyat alakítottak ki az ügyeletes orvosnak.  A Nagyvenyimen működő kistérségi ügyeleti központhoz ugyanis nyolc település tartozik, jelentős a betegforgalom  esténként, éjszakánként, valamint  hétvégenként egyaránt.

A beruházás nem kis erő- és türelempróba volt a kivitelezőnek, a  dolgozóknak és a betegeknek, mert úgy rendeltek, hogy közben a szakemberek újították fel az  épületet. A   polgármester köszönetet mondott mindenkinek, aki  jelképes téglájával  hozzájárult a rendelőszépítéshez.  L. Simon László országgyűlési képviselő pedig a következővel  nyitotta avatóbeszédét: - Azt kívánom, hogy  ennyien soha ne legyenek az Egészségházban, mint most. Nem azt kívánta, hogy az ott dolgozóknak ne legyen munkája, ellenkezőleg. Viszont legyenek olyan életkörülmények Magyarországon, hogy csak ritkán szoruljanak  az orvosi segítségre a polgárok.

Az országgyűlési képviselő gratulált Nagyvenyim közösségének, amelynek munkáját, fejlődés iránti elkötelezettségét  is dicséri a szépen felújított létesítmény. Jó egészséget kívánt, és az egyházak képviselőinek áldása után a polgármesterrel közösen átvágták a nemzeti színű szalagot   hivatalosan is átadták a rendelőkomplexumot a betegeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!