Zászlóégetés a Jobbik demonstráción - A rendőrség feljelentést tesz

A Jobbik az Európai Bizottság épülete előtt tartott demonstrációt szombaton. Vona Gábor az unióból való kilépést sürgette, majd elégettek egy EU-s zászlót is. A rendőrség később közölte: feljelentést tesz.

MTI

Feljelentést tesz a rendőrség, mert a Jobbik szombati fővárosi demonstrációján elégették az Európai Unió zászlaját.
A BRFK kommunikációs osztálya arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság két emberrel szemben tesz feljelentést garázdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az ügyben hatáskörrel rendelkező Központi Nyomozó Főügyészségen.

 

Az Európai Unióból való kilépés szükségességét hangsúlyozta a Jobbik elnöke pártjának szombati demonstrációján, amelyet az Európai Bizottság magyarországi képviseletének épülete elé szerveztek. Vona Gábor hadüzenetnek nevezte José Manuel Barroso szerdai levelét, amellyel szavai szerint az Európai Bizottság Magyarország függetlenségét sértette meg. A politikus hangsúlyozta: népszavazáson kell dönteni az ország unióból való kilépéséről. Szavai után a tömeg Lépjünk ki! és a Vesszen Trianon jelszavakat skandálta - írja a hirado.hu.

Vona Gábor szerint az Európai Bizottság a szerdai levelével egy földön fekvő országba rúgott bele. Mint mondta, a bizottság három törvény módosítását, valamint a költségvetés változtatását kéri az országtól, ezzel azt várja: "mondjunk le függetlenségünkről", és "szorítsuk meg a magyar népet". Vona Gábor, hangsúlyozva, hogy nem az Orbán-kormányt védi, azt üzente Európának: "sem a függetlenségünkből, sem a hazánkból, sem a földünkből többet nektek nem adunk".

A rendezvény végén Novák Előd, a Jobbik alelnöke a színpadra szólította Murányi Leventét, akit 56-os szabadságharcosként mutatott be. A két férfi együtt gyújtotta meg és égette el az Európai Unió zászlaját, amelyet közben öngyújtóba való benzinnel locsoltak.

Videó - „Lépjünk ki!” Zászlót égetett a Jobbik


A teljes cikk ide kattintva olvasható!

A teljes cikk ide kattintva olvasható!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!