Mínuszok helyett tavaszias január jött

Dunaújváros - Nyolc-tíz fokkal is meghaladja az ilyenkor szokásos átlagot a január eleji hőmérséklet. De már nem sokáig.

Szigeti Sándor

Az elmúlt napokban plusz tíz-tizenhárom fokot is mértek hazánkban, ma reggel (!) pedig Dunaújvárosban meglepőnek mondható hét fok volt:

- Legalább nyolc-tíz fokkal haladja meg a nappali csúcshőmérséklet az ilyenkor szokásosat. Átlagos az egy-két Celsius-fok körüli hőmérséklet volna a déli órákban, ám a hőmérők nem egyszer kétszámjegyű plusz értékeket mutatnak - hangsúlyozta lapunknak Kánai Gábor meteorológus.

- Hamarosan azonban vége a január eleji enyhe időnek. E hét második felétől kezdve megyünk visszafelé  a télbe, a hőmérséklet  fokozatosan csökken majd - tette hozzá  ICI-Interaktív Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

- A lehűlés miatt Magyarországon is egyre lejjebb húzódik majd a hóhatár, akár Budapest környéki hegyekben is lehet sportolásra alkalmas hó, aminek a téli sportok szerelmesei örülhetnek - jegyezte meg Kánai Gábor.

Jelenleg azért van enyhe idő hazánkban, mert a Nyugat-Európából érkező légtömegek elzárják a sarki eredetű frontok útját. De már nem sokáig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!